Sevis meklēšana: karjeras labirintā, tumsā, izstādē un bukletā

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Sācies Adventa laiks, kad ticam labajam un domājam gaišas domas. Laiks, kad gaidām gaismas uzvaru pār tumsu, atskatāmies uz paveikto un plānojam jaunus darbus. Zīmīgi, ka ar pirmo Adventa nedēļu simboliska sevis meklēšana tumsā ir noslēgusies 34 Rēzeknes jauniešiem, kuri piedalījās projektā Karjeras labirints "Atrodi sevi tumsā!", informē Rēaeknes pašvaldības portāls. 

3. decembrī Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs” tika atklāta fotoizstāde, kura ļauj ieskatīties 100 dažādās bildēs un apjaust, cik emocijām pilna, darbīgām tikšanās reizēm pārbagāta un aktuālu pieredzi piesātināta bijusi projekta kulminācijas nedēļa. Izstādes ceļveža un vadītāja lomā bija iejutusies projekta līdere Laura Gribuste. Fotoizstādi varēs apskatīt līdz pat šī gada beigām.


Pasākuma atklāšanā Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra direktore Jevgenija Kušča izteica pateicību deviņiem jauniešiem, kuri snieguši savu artavu projekta norisē un pauda gandarījumu par viņu veikumu. "Kā dāvanu jauniešiem es gribētu pasniegt galda spēli par brīnumiem, lai viņiem katra diena būtu brīnumu pilna," norādīja J.Kušča.

Iniciatīvas projekta jaunieši-līderi dalījās ar saviem iespaidiem no katras projekta dienas. Jāteic, ka spilgtākie citāti un izteiksmīgākās bildes radušas arī vietu bukletā, kurš izdots šī projekta ietvaros. Bukleta dizainu izstrādājusi Airita Vīksna. Savukārt izstādes un bukleta atvēršanā svētku noskaņu ģitārspēles pavadījumā uzbūra paši jaunieši – Kristīne Pokule un Mārtiņš Strods. Starp ieskatīšanos bilžu galerijā, sirsnīgām vārdu apmaiņām un sasveicināšanos, brīvā brīdī varēja iemalkot liepziedu tēju un izjust piparkūku garšu. Par svētku atmosfēru bija rūpējusies Dzintra Gribuste, kura koordinēja visu projekta gaitu triju mēnešu garumā, jo konkursam projekts tika iesniegts no biedrības "Tauriņi" (valdes locekle Dzintra Gribuste).

Pārliecību jauniešos iedvesa projekta atbalsta persona Lolita Kivleniece- Kuzņecova, kura ikreiz spēja atrast pārliecinošas frāzes, lai mēs, jaunieši, izprastu tēmas būtību un tiešām atvērtos tumsā. Par mūsu neoficiālo devīzi šajā pasākumā kļuva dzejnieka I.Ziedoņa teiktais: "Visu var tumsā pazaudēt, bet sevi – tikai atrast!".

Iniciatīvas projekts nu ir noslēdzies, sevis meklēšana uz brīdi pieklusīs, bet noteikti tas nebūs ilgs brīdis. Rēzeknes jauniešu apņēmība un degsme ļauj domāt, ka tas ir pirmais "Jaunatne darbībā" projekts, kurš no 3. septembra līdz 3. decembrim mājvietu rada Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā. Taču, tas nebūt nebūs pēdējais. Atrast var tikai meklējot, saprast var tikai domājot un izdarīt var tikai darot!


Написать комментарий