Policija svinēs dibināšanas 94.gadadienu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Trešdien tiks atzīmēta Valsts policijas dibināšanas 94.gadadiena un policija svinēs savus profesionālos svētkus - Policijas dienu, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Policijas dienai veltītie pasākumi visu nedēļu notiek dažādās Valsts policijas reģionālajās pārvaldēs, bet trešdien paredzēti galvenie pasākumi Rīgā, kas pulksten 9 sāksies ar ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa un Barikāžu laikā kritušo piemiņas vietās Bastejkalnā. Ziedus noliks Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP), Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, Valsts policijas vadība un reģionu priekšnieki.

Pēc tam paredzēta oficiālā Policijas dienai veltītā svinīgā sanāksme, kurā, kā katru gadu, tiks pasniegti Iekšlietu ministrijas un Valsts policijas nozīmīgākie apbalvojumi. Svinīgajā daļā piedalīsies arī Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, Kozlovskis, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, augstākās policijas amatpersonas no Lietuvas un Igaunijas. Ar savu klātbūtni pagodināt šo pasākumu vēlmi izteicis arī Ukrainas Iekšlietu ministrs Vitālijs Zaharčenko, kurš agrāk dzīvojis Ventspilī un mācījies milicijas skolā Rīgā.

Savukārt, vakarā policijas saime tiksies Policijas dienai veltītajā pasākumā "Arēnā Rīga", lai būtu klāt brīdī, kad tiek radīta un iedzīvināta jauna policijas tradīcija - izcilāko darbinieku godināšana. Tā ir īpaša, šogad izveidota iniciatīva ar mērķi veidot un stiprināt iekšējās vērtības un izteikt atzinību izcilākajiem darbiniekiem.

Pasākumā tiks godināti cilvēki, kuri ar savu darbu, mērķtiecību un neatlaidību ir pierādījuši sevi kā izcili policisti un reizē bijuši arī piemēri citiem, darot vairāk, nekā prasa pienākums vai amata apraksts.
Pēdējos trīs mēnešus ikvienam policijas darbiniekam vai darbinieku grupai bija iespēja pieteikt savu kolēģi vai kolēģu grupu kādā no piecām nominācijām. Pavisam kopā tika saņemti vairāk kā 80 pieteikumi, tie visi izvērtēti un katrā nominācijā izvēlēts viens nominants, kas tiks īpaši sveikts apbalvošanas ceremonijā.


Написать комментарий