Nodokļu nemaksātāji no Vācijas uz Šveices bankām izveda trīs miljardus eiro

foto sofiaglobe.com
foto sofiaglobe.com

Kā ziņo BMF.ru , Vācijā nodokļu nemaksātāji uz Šveices banku USB kopumā pārskaitījuši 2,9 miljardus eiro. Par 3,5 miljoniem eiro prokuratūra ir iegādājusies CD disku, kurā ir ietverta informācija par Bohumas pilsētas nodokļu nemaksātājiem.

Kā ziņo Sueddeutsche Zeitung, tiesībsargājošo institūciju uzraudzībā ir dati par 750 fondiem un 550 fiziskajām un juridiskajām personām. Laikraksts atzīmē, ka tikai fondiem vien ir jāsamaksā 204 miljonus eiro.

Oficiālo datu par naudas summas apmēru, ko izved no Vācijas nav. Federālās Nodokļu inspekcijas darbinieku savienības priekšsēdētājs Tomass Agentalers vērtē šo summu 150 miljardu eiro apmērā. Viņš arī piesauc Šveices bankas atcelt darījumu slepenību, jo tādā veidā ne vien tiek slēpta nodokļu maksāšana, bet arī naudas atmazgāšana, kura bija nopelnīta no narkotiku, cilvēku, ieroču tirdzniecības.

Novembra vidū Ziemeļreinas – Vestfālenes, Bavārijas, Baden – Vitenbergas, Hamburgas un Essenas UBS banku filiālēs notika pirmās kratīšanas. Pēc policijas sniegtās informācijas nodokļu nemaksātāji no Šveices nozaga vairākus miljonus eiro. Prokuratūra paziņoja, ka visi ir atzinuši savu vainu.

Ziemeļreinas- Vestfālenes pilsētas prokuratūra šādu disku iegādi praktizē kopš 2007.gada.


Написать комментарий