Daugavpils novada jaunieši iepazina parku plānošanas specifiku

foto visitlatgale.com
foto visitlatgale.com

Projekta „Youth for Nature” koordinatore Iluta Kriškijāne mums paziņoja, ka, turpinot minētā starptautiskā jauniešu projekta aktivitātes, trīs Daugavpils novada jaunieši kopā ar 6 vienaudžiem no Krāslavas novada un Utenas rajona pašvaldības piedalījās četru dienu dabas un pilsētas parku plānošanas darba grupā. Viņu uzdevums bija parādīt savu redzējumu un piedāvāt savas idejas, kā padarīt parkus tīkamākus jauniešiem.

Grāfu Plāteru parka izpēte Krāslavā kopā ar ainavu arhitekti Ivetu Grīviņu un Krāslavas novada domes pārstāvjiem bija trešais pasākums šī gada aprīlī uzsāktās Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros. Pēc I.Kriškijānes vārdiem, līdzīgi pasākumi tika rīkoti arī šī gada jūnijā un jūlijā – darbojās vasaras skola, kurā piedalījās 45 jaunieši.

Kriškijānes kundze atzīmēja, ka projekta galvenais mērķis ir ne tikai satuvināt jauniešus ar dabu un izprast tās vērtību, bet arī izstrādāt tehniskos dokumentus – parku plānus, kuri vēlāk, iespējams, tiks ņemti vērā parku labiekārtošanā. Protams, paši projekta dalībnieki – skolēni – nevar izstrādāt visām prasībām atbilstošu plānu, galvenokārt viņi ir ideju ģeneratori. Tāpēc, lai idejas varētu tikt īstenotas, jaunieši apmeklēja parkus Krāslavā, Utenā, Daugavpils novadā, rezultātā viņiem radās priekšstats par to, kā varētu mainīt esošo situāciju.

Patlaban jauniešu idejas tiek apkopotas un analizētas ar mērķi tuvākajā nākotnē piesaistīt projekta līdzekļus un īstenot tās.

06.12.2012 , 08:40

Anna Andrejeva , GOROD


Написать комментарий