Daugavpils novada maznodrošinātās personas vēlas saņemt dzīvokļus tuvāk pilsētai

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Neskatoties uz to, ka pašvaldībai piederošo brīvo dzīvokļu skaits arvien pieaug, Daugavpils novada maznodrošinātie nesteidzas tās ieņemt.

Minēto informāciju nesen notikušajā preses konferencē paziņoja Daugavpils novada domes deputāte Vasiļisa Pudovkina. Vidēji tikai 40 cilvēki, kuriem piešķirts maznodrošinātās personas statuss, vēlas reģistrēties rindā un saņemt pašvaldības dzīvokli.

Statistikas dati liecina, ka Višķu pagastā šobrīd ir pieejami 54 dzīvoklī, Līgatnes ciemā – 40. Atstāto dzīvokļu ceturtajā daļā nepieciešams kapitālremonts.

Nav noslēpums, ka iedzīvotāju lielākā koncentrācija vērojama pilsētu un lielu apdzīvoto vietu tuvumā. Pēc Pudovkinas kundzes vārdiem, Daugavpils novada maznodrošinātās personas nevēlas dzīvot pašvaldībai piederošajos dzīvokļos Kalupē vai Līgatnē, dodot priekšroku dzīvokļiem, kuri atrodas tuvāk pilsētai, piemēram, Kalkūnos, Nīderkūnos vai Vecstropos.

Novada dome plāno izvērtēt priekšlikumu, saskaņā ar kuru brīvie dzīvokļi Daugavpils novadā būtu pieejami arī daugavpiliešiem un citu Latvijas reģionu iedzīvotājiem. Tiesa, tas varēs notikt tikai pēc tam, kad ar dzīvojamo platību tiks nodrošināti visi Daugavpils novada iedzīvotāji.


Написать комментарий