Gorod.lv 88% respondentu pārliecināti: politiķu panākumu atslēga – prasme pasniegt informāciju plašsaziņas līdzekļos

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Portāla Gorod.lv lielākā daļa aptaujāto (88%) ir pārliecināti, ka daudzu politiķu panākumu atslēga ir viņu prasme pasniegt nepieciešamo informāciju plašsaziņas līdzekļos. Minētie dati kārtējo reizi apliecina ceturtās varas nozīmi un ietekmi uz sabiedrību.

Aptaujas dati liecina, ka tikai daži no 337 respondentiem pārliecināti, ka politiķu panākumi ir atkarīgi no viņu orientēšanās sociālajos un ekonomikas jautājumos (3%), viņi tiešām darbojas tautas labā (4%), nebaidās paust savu viedokli (2%), rīkojas droši (1%). Tādējādi, pat ja politiķis ir apveltīts ar vairākām pozitīvām īpašībām, vienalga plašsaziņas līdzekļu loma viņa tēla veidošanā ir noteicoša.

Jāatzīmē, ka termins „ceturtā vara” ir lirisks un atspoguļo plašsaziņas līdzekļu ietekmi uz sabiedrību, taču reālās varas tiem nav, jo nav likumīgu tiesību uzspiest kādu rīcību. Tomēr globalizācijas kontekstā daži eksperti presi dēvē par pirmo, nevis ceturto varu.

Plašsaziņu līdzekļiem ir liela loma pirmsvēlēšanu kampaņās. Mēs ticam tam, ko saka varas orgānu pārstāvji, tomēr šī sazināšanās nenotiek tieši, bet ar preses palīdzību. Vairāk nekā puse no respondentu, kuri piedalījās Gorod.lv aptaujā paziņoja, ka par deputāta darbu var spriest, balstoties uz plašsaziņas līdzekļos pieejamo informāciju.


Написать комментарий