Daugavpilī palielinājies mirušo skaits, kuru nāve iestājusies plaušu tūskas un aknu funkciju traucējumu rezultātā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas statistika liecina, ka šī gada 11 mēnešos Daugavpilī reģistrēts 1 291 nāves gadījums, salīdzinājumam minēsim, ka pagājušā gada tādā pašā laika posmā tika reģistrēti 1 305 nāves gadījumi.

Šajā laika posmā Daugavpilī dzimuši 707 bērni, pagājušajā gadā – 661. Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka ziņo, ka šogad palielinājies jauno vīriešu nāves gadījumu skaits, kuri miruši no plaušu tūskas, kā arī palielinājies mirušo skaits, kuru nāve iestājusies aknu funkciju traucējumu dēļ un dažādu nelaimes gadījumu rezultātā.

Nāves pamatcēloņi šogad joprojām ir sirds un asinsvadu slimības, onkoloģija, galvas smadzeņu slimības.

Kopumā pagājušajā 2011.gadā Daugavpilī reģistrēti 1 413 nāves gadījumi, un tas bija zemākais mirstības rādītājs pēdējos 4 gados. Visizplatītākie nāves cēloņi pagājušajā gadā bija sirds un asinsvadu slimības (613 nāves gadījumi), otrajā vietā bija onkoloģiskās slimības (277), trešajā – galvas smadzeņu slimības (119). Pagājušajā gadā pašnāvību izdarīja 29 vīrieši un 3 sievietes. 20 cilvēki nomira no dažādām traumām, 20 – alkohola atkarības rezultātā.

Vidējais dzīves ilgums Daugavpilī sievietēm ir 77 gadi, vīriešiem – 70 gadi. Vecākajam pagājušajā gadā Daugavpilī mirušajam cilvēkam bija 102 gadi.


Написать комментарий