PMLP: Latvijā migrācijas vilnis nav gaidāms

foto travelnews.lv
foto travelnews.lv

Latvijā migrācijas vilnis nav gaidāms, jo liela daļa migrantu ierodas šeit ceļā uz citām Eiropas valstīm ar augstākām sociālajām iespējām un iespējām atrast darbu, ceturtdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) vadītājs Vilnis Jēkabsons.

Patlaban Latvijā migrantu skaits ir neliels - valstī uzturas apmēram 30 patvēruma meklētāju, no kuriem apmēram puse ir no Āfrikas un Kaukāza valstīm. Tomēr, visticamāk, šo cilvēku mērķis nav bijis nokļūt Latvijā, bet gan doties caur to tranzītā uz kādu Eiropas vai Skandināvijas valsti ar augstāku sociālo nodrošinājumu.

"Viņu mērķis nav Latvija, tās ir citas valstis. Viņiem ir svarīgi, kādus labumus valsts piedāvā - pabalstus, vai ir dzīvojamā platība, vai šeit būtu darbs. Ja to nav, viņš negrib šeit atrasties," skaidroja Jēkabsons, piebilstot, ka to var apgalvot par 95% migrantu, kas šķērsojuši Latvijas robežu.

Lai arī ik nedēļu Latvijā konstatē divus vai trīs nelegālos migrantus un viņu skaits nepārsniedz 30, vajadzības gadījumā Latvija, sadarbojoties ar Valsts Robežsardzi un pašvaldībām, varētu uzņemt līdz pat 500 migrantu, sacīja Jēkabsons.


Написать комментарий