Viļakas jauniešu iniciatīvu centra jaunietes izgatavo pilsētas adventes vainagu

foto vilaka.lv
foto vilaka.lv

Gatavojoties Adventei  un Ziemassvētkiem, Viļakas jauniešu iniciatīvu centra jaunietēm - Klintai Orlovskai, Viktorijai Ivanovskai un Madarai Jeromānei radās Viļakas pilsētā iepriekš nerealizēta ideja par milzīga pilsētas Adventes vainaga izgatavošanu, vēsta Viļakas novada pašvaldība.

Šis Adventes vainags jau tagad piešķir svētku noskaņu pilsētā.  Adventes vainags nav vienkārši rotājums, jo tam ir sava īpaša nozīme un jēga. Vārds "Advente" tulkojumā no latīņu valodas nozīmē "atnākšana". Aplis, ko veido Adventes vainags, simbolizē mūžību un vienotību. Vainagam ir gredzena forma: tā ir uzticības zīme Dievam un viņa solījumiem. Priežu vai egļu zari, ko izmanto pinot vainagus, vienmēr ir zaļi, kas simbolizē cerību un mūžīgo dzīvību. Četrām svecēm Adventes vainagā ir sava nozīme: pirmā tiek saukta par pravieša sveci, otrā ir Betlēmes svece, trešā - ganiņu svece un ceturtā - eņģeļu svece.

Ziemassvētku laiks ir pārdomu un piedošanas laiks, tāpēc sagaidīsim svētkus ar mīlestību sirdī pret sevi un citiem, piedosim viens otram tādējādi attīrot sevi no visa negatīvā.

Jauniešu  Adventes vainags ir apskatāms Viļakas pilsētas centrā pretī „Saules veikalam” .


Написать комментарий