Ziemassvētkus gaidot, Lielbritānijā cenšas palīdzēt trūcīgajiem

foto europressa.com
foto europressa.com

Ideja par pārtikas bankām gūst popularitāti iedzīvotāju vidū, tāpēc tā tiek īstenota dzīvē, vēsta portāls europressa.com.

Ekonomiskā krīze kļuva par pamatu tādu banku izveidei, jo trūcīgo skaits sāka palielināties. Daudzi Lielbritānijas iedzīvotāji atrod atbalstu labdarības organizācijās, tā saucamajās Pārtikas bankās. Personas, kuras sastopas ar pārtikas trūkuma problēmu var vērsties Pārtikas bankās un lūgt palīdzību. Trūcīgo skaits Lielbritānijā pēdējā gada laikā ir divkāršojies.

Viena no attīstītākajām Pārtikas bankām ir Trussel Trust. Ik pēc dažām dienām organizācija piedāvā bezmaksas karstās zupas, veic citus pasākumus trūcīgo atbalstīšanai, jo to skaits pēdējo piecu gadu laikā audzis par 32% un sastāda 13 milj. cilvēku.

Psiholoģiskās un sociālās atbalsta grupas atzīmē, ka sabiedrības vidū ir augusi interese par tāda veida akcijām. Cilvēki, kuri vēršas pēc palīdzības jūt satraukumu, taču vēlāk, pateicoties personāla atbalstam, satraukuma sajūta zūd. Šogad Pārtikas bankās pēc palīdzības vērsies rekordliels skaits jauniešu.

Atgādinām, ka nākamajā nedēļā Lielbritānijas Finanšu ministrija paziņos par sociālo pabalstu samazināšanu.


Написать комментарий