Oficiāli apstiprina septīto pasaules brīnumu

foto considerafrica.com
foto considerafrica.com

Plaši pazīstamais Galda kalns (attēlā) Keiptaunā, Dienvidāfrikas Republikā, oficiāli atzīts par vienu no jaunajiem pasaules dabas brīnumiem.

Ar vispasaules balsošanu tikuši noteikti septiņi jauni pasaules dabas brīnumi, šajā topā ietverot īpašas un unikālas ainavas un dabas veidojumus.

"[Galda kalna] iekļaušana septiņu dabas brīnumu sarakstā sniegs milzīgu ekonomisku un sociālu labumu Keiptaunai un visai Dienvidāfrikai," svinīgajā šim notikumam veltītajā ceremonijā paziņoja pilsētas galva Patrīsija de Lila.

Septiņu jauno pasaules brīnumu fonda dibinātājs Bernārs Vēbers piebilda, ka Dienvidāfrikas iedzīvotājiem jābūt lepniem, ka sarakstā iekļauts tieši Galda kalns, kas ir 'lieliska Keiptaunas ainava".

Ar Galda kalnu par iekļūšanu sarakstā sacentās, piemēram, Lielais kanjons un Nāves jūra. Kalns ieguvis savu nosaukumu, pateicoties mākoņiem, kas reizēm ietver tā virsotni gluži kā galdauts galdu.

Pārējie seši jaunie pasaules brīnumi ir Amazones džungļi Dienvidamerikā, Iguasu ūdenskritums Argentīnā, Čedžudo sala Dienvidkorejā, Komodo nacionālais parks Indonēzijā, Halongas līcis Vjetnamā un Puertoprincesas pazemes upe Filipīnu nacionālajā parkā.


Написать комментарий