NVA Daugavpils nodaļa sniegs atbalstu bezdarbniekiem ar atkarībām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) Eiropas Sociālā fonda projekta ietvaros sāk īstenot atbalsta pasākumu ilgstošajiem bezdarbniekiem ar atkarības problēmām, kas paredzēts tiem ilgstošajiem bezdarbniekiem, kuriem, lai atsāktu strādāt, ir nepieciešams atbrīvoties no alkohola, narkotiku, psihotropo vielu vai azartspēļu atkarības. NVA Daugavpils nodaļas vadītājs Jānis Vanags portālam Gorod.lv paziņoja, ka minētā projekta pasākums tiks realizēts arī Daugavpilī.

Šogad pasākumā plānots iesaistīt 40 ilgstošos bezdarbniekus ar atkarību problēmām, savukārt nākamagad – 220. J.Vanags uzskata, ka ir grūti prognozēt, cik daudz bezdarbnieku pietieksies šiem pasākumiem Daugavpilī, atzīmējot, ka bezdarbniekus, kuri vēlas ārstēties no atkarībām, NVA meklēs sadarbībā ar sociālajiem dienestiem. Par minētās iespējas pieprasījumu varēs spriest pēc dažām nedēļām, kuru laikā bezdarbniekiem tiks piedāvāts iesaistīties šajā projektā.

J.Vanags paziņoja, ka informācija par ārstēšanu būs konfidenciālā un netiks izpausta potenciāliem darbadevējiem.

Projekts paredz, ka bezdarbnieku ārstēšana būs brīvprātīga, ārstēšanās no atkarības notiks Rīgā stacionārā un ilgs 28 dienas. Projekta dalībnieki ārstniecības pakalpojumus saņems bezmaksas – tiek apmaksāta gan ārstēšana, gan ēdināšanas izdevumi. Jaunajā pasākumā varēs piedalīties NVA ilgāk nekā gadu reģistrēti bezdarbnieki no 18 gadu vecuma, kuriem ir narkologa izsniegts atzinums par atkarību.

Bezdarbniekiem, kuri ir motivēti un vēlas piedalīties projektā, jāgriežas NVA nodaļā.


Написать комментарий