Daugavpilī noslēgto laulību skaits šogad pārsniedz laulības šķiršanu skaitu 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šī gada 11 mēnešos Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļa reģistrējusi 496 laulības. Pagājušā gada tādā pašā laika posmā tika reģistrētas 510 laulības, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka.

Tiesas un notāru dati liecina, ka šogad Daugavpilī tika šķirtas 405 laulības, tostarp citās Dzimtsarakstu nodaļās un baznīcās noslēgtās laulības.

Savukārt Latvijas Labklājības ministrijas dati liecina, ka pēdējo gadu laikā mūsu valstī ievērojami pieaudzis laulības šķiršanu skaits: salīdzinājumā ar 2010.gadu 2011.gadā laulības šķiršanu skaits ir gandrīz dubultojies. Saskaņā ar statistikas datiem, uz 1 000 noslēgto laulību ir 772 laulības šķiršanas. Minētā tendence pagājušajā gadā bija vērojama arī Daugavpilī – mūsu pilsētas iedzīvotāji izmantoja no 2011.gada 1.februāra radušos iespēju šķirt laulību pie notāra, kas nodrošina ātrāku un lētāku laulības šķiršanas procedūru.

Centrālā statistikas pārvalde (CSP) aprēķinājusi, ka mūsu valstī noslēgto laulību vidējais ilgums ir nedaudz vairāk par 13 gadiem.


Написать комментарий

Jo, šķirties nav izdevīģi!!!