Vabolē jau manāmi projekta „Jaunatnes darba realitāte un perspektīva Latvijā” rezultāti

foto dnd.lv
foto dnd.lv

Kā ziņojis portāls Gorod.lv, 1.decembrī Rīgā notika konference „Jaunatnes darba realitāte un perspektīva Latvijā”, kurā piedalījās arī jaunieši no Daugavpils novada. Par to, kas mainījies jauniešu dzīvē pēc dalības šajā projektā, pastāstīja Vaboles pagasta jaunatnes lietu koordinatore Anta Jukša.

A.Jukša minēja, ka par projektu uzzināja no sociālajiem tīkliem, izlasot projekta aprakstu portālā Prakse.lv, viņa saprata, ka tas esot tieši tas, kas jāzina, lai uzlabotu Vaboles jauniešu dzīvi. Šī gada februārī viņa devās apmācībā uz Tukumu, kur saņēma daudz jaunās informācijas. „Man nebija ne jausmas, kas ir jauniešu interešu aizstāvība, kas ir jauniešu politika”, - atzinās Anta.

Apmācības gaitā iegūtās zināšanas tika pielietotas praksē. Studente, būdama Vaboles iedzīvotāja un pārzinot situāciju ciemā, kur, pēc viņas vārdiem, jauniešiem nav, ar ko nodarboties, spēja realizēt savas ieceres. Neliela domubiedru kompānija – sākumā viņi bija četri cilvēki – nolēma piedalīties festivālā "Uzlabosim savu apkārtējo vidi”. Dalībai festivālā tika izveidota komanda no 15 cilvēkiem, un viņu galvenā ideja bija lukturu veidošana no plastikāta pudelēm. Tas bija pirmais solis jauniešu organizācijas „Ļipitnīks” dibināšanā.

Anta pastāstīja, ka patlaban jaunie entuziasti plāno līdz nākamā gada februārim izstrādāt eiroprojektu, bet janvārī un martā tiek plānots organizēt sadraudzības vakaru ar kaimiņu pagastiem.

Telefonsarunā noskaidrojām, ka Anta ir 23 gadus veca un šobrīd studē Daugavpils universitātes maģistrantūrā, apgūstot apkārtējās vides plānošanu. Pateicoties dalībai projektā, Anta ir iekārtojusies darbā un ir pārliecināta par Vaboles ciema un Vaboles pagasta attīstību. „Man patīk tas, ko es daru, man ir motivācija un vēlme strādāt ar jauniešiem”, - teica A.Jukša.

06.12.2012 , 13:20

Anna Andrejeva , GOROD


Написать комментарий