'Rietumu bankas' obligācijas iekļaus biržas Parāda vērtspapīru listē

foto ankakh.com
foto ankakh.com

"NASDAQ OMX" Baltijas biržas Parāda vērtspapīru sarakstā šonedēļ iekļaus "Rietumu bankas" subordinētās obligācijas 13 miljonu latu vērtībā, portālu “Delfi” informēja biržā.

"Rietumu Banka" ir trešais uzņēmums, kas šogad reģistrējis jaunas obligācijas "NASDAQ OMX" Baltijas biržā, un to gatavojas darīt arī vēl citi uzņēmumi, norāda „NASDAQ OMX" Baltijas tirgus Biržu daļas vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne.

„Rietumu Bankas" subordinētās obligācijas ir ļoti pievilcīgs, un, kā rāda prakse, pieprasīts investīciju instruments. Par tā galvenajām priekšrocībām var nosaukt ne tikai labu ienesīgumu, kas pārsniedz tradicionālo depozītu procentu likmes, bet arī faktu, ka ārvalstu investoriem uz obligāciju iegādes pamata ir tiesības saņemt uzturēšanās atļauju Latvijā, atzīmē „Rietumu Bankas" Finanšu institūciju un kapitāla tirgus nodaļas vadītājs Aleksejs Generalovs.

Obligācijas var emitēt kā valsts un pašvaldības, tā arī uzņēmumi. Lai iekļautu obligācijas „NASDAQ OMX" Baltijas biržā piesaistāmajam līdzekļu apjomam jābūt vismaz 200 000 eiro, uzņēmumam jābūt vismaz divu gadu saimnieciskās darbības vēsturei, vismaz pēdējā gada finanšu pārskatam jābūt sagatavotam saskaņā ar starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem.

"Rietumu Banka" ir Latvijas komercbanka, kas dibināta 1992.gadā.


Написать комментарий