Pamestajā ēka Daugavpils centrā varētu izveidot kopmītni jaunajām ģimenēm

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Rūpējoties par pilsētniekiem, Daugavpils pilsētas pašvaldība apņēmusies vairāk uzmanības pievērst jauniešiem.

Tiks pieņemti grozījumi saistošajos noteikumos, saskaņā ar kuriem tiks paplašināts iedzīvotāju loks, kuri var pretendēt uz sociālo pabalstu piešķiršanu.
Tiks ieviesti arī jauni pabalsti sakarā ar bērna piedzimšanu, kuri tiks piešķirti jauniem vecākiem. Tiek plānots, ka neliela summa (ap 50 latiem) morāli atbalstīs jaunos vecākus, apliecinot, ka viņi ir svarīgi mūsu pilsētai.

Daugavpilī tiks apspriesta iespēja izveidot jauniem cilvēkiem domāto programmu, kas palīdzēs viņiem veiksmīgi integrēties sabiedrībā. Šajā sakarā pilsētas pašvaldība vēlas iegādāties vienu no ēkām Daugavpils teritorijā, lai pēc tehniskā projekta izstrādes un remonta izveidotu tur dzīvokļus jaunajām ģimenēm.

Kā iespējamais objekts tiek minēta ēka 18.novembra ielā, kas ir Lokomotīvju remonta rūpnīcas bijusī kopmītne un atrodas netālu no Valsts policijas. Pēc Domes priekšsēdētājas Žannas Kulakovas vārdiem, ēka atrodas pašvaldības kontrolē, tā netiek izmantota un apsaimniekota, tāpēc ēkas īpašniekam var piemērot soda sankcijas.

Šobrīd tiek veikta 18.novembra ielas un tramvaju sliežu rekonstrukcija, un tuvumā esošā tukša ēka neizskatās pievilcīgi. Vēlāk tiks izlemts jautājums, kādas kategorijas jaunie cilvēki varēs saņemt dzīvojamo platību.



Написать комментарий