Putins ir ieņēmis trešo vietu pasaules ietekmīgāko personu reitingā 1

foto english.ruvr.ru
foto english.ruvr.ru

Saskaņā ar Forbes portāla publikāciju, par visietekmīgāko personu pasaulē otro gadu pēc kārtas tiek atzīts ASV prezidents Baraks Obama.

Otro goda vietu aizņem Vācijas federālā kanclere Angela Merkele, kura šogad ir atzīta par visietekmīgāko sievieti pasaulē. Reitinga desmitniekā iekļauti arī „Microsoft” dibinātājs  Bils Geitss, Romas pāvests Benidikts XVI, ASV federālās sistēmas vadītājs Bens Bernanke, Saūda Arabijas karalis Abdalla ben Abdels Azizs, Eiropas Centrālās bankas  prezidents Mario Dragi, Ķīnas komunistiskās partijas ģenerālsekretārs  Sji Dzjiņpins un Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons. Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs šajā reitingā ieņem 61.pozīciju, taču 2011.gada būdams par Krievijas Federācijas prezidentu ieņēma 59.vietu. Trešais Krievijas pārstāvis Forbes reitingā, kurš atzīts par ietekmīgāko personu ir uzņēmējs Ališers Usmanovs, viņš ieņem 67.vietu. Visietekmīgāko pasaules cilvēku septiņdesmitnieku noslēdz "Gazprom" vadītājs Aleksejs Millers.

Mail.Ru ziņas atgādina, ka V.Putins pagājušajā gadā Forbes reitingā ieņēma 2.vietu.  Reitinga sastādīšanas procesā bija skatīti vairāki simti personu no dažādām valstīm un nodarbošanās sfērām. Bija vērtēta šo personu ietekme pasaules notikumos. Šis faktors spēlēja lielu lomu reitinga sastādīšanā, piemēram, Romas pāvests Benedikts XVI (5.vieta) ir katoļu līderis (apmēram 1/6 no pasaules iedzīvotājiem ir katoļi), Wal – Mart priekšsēdētājs Maikls Djūks (17.vieta), kurš ietekmē 2 miljonus cilvēku. Reitinga sastādīšanā tika ņemti vērā arī pretendentu pārvaldāmo finansiālo resursu apjoms un ietekme uz dažādam dzīves sfērām. Kā arī tika vērtēta kandidātu varas izmantošanas aktivitāte. Šajā ziņā Putina atrašanās reitinga trešajā pozīcijā ir viegli izskaidrojama, jo Krievijas prezidents bieži parāda savu varu, arī tad, kad protestējošie cilvēki pret pastāvošo varu iekļūst cietumā.


Написать комментарий

Visi pasaules tirāni ir bijuši maza auguma Ļeņins,Staļins,Putins,Medvedevs.