Krievu kultūras centrs Maskavā sašutis par partijas „Zarja” līderu aizturēšanu Latvijā

foto dienas mediji
foto dienas mediji

6.decembra rītā Latvijas Drošības policija Rīgā aizturējusi referenduma par krievu valodu organizatorus un partijas „Zarja” līderus Jevgēņiju Osipovu, Vladimiru Lindermanu un Illarionu Girsu.

Ap plkst.10:00 Vladimirs Lindermans savā "Facebook" profilā uzrakstījis: "Pirms 15 minūtēm pie manis ieradusies DP veikt kratīšanu. Es viņus patlaban nelaižu iekšā. Lūdzu pēc iespējas ātrāk izplatīt šo jaunumu. Iepriekšējā reizē viņi man "piesvieda" trotilu. Ko šoreiz?". Kopš tā laika ar partijas „Zarja” līderi nevar sazināties. Vēlāk tapa zināms, ka trīs aktīvisti tika aizturēti, viņu dzīvokļos tika veikta kratīšana.

Latvijas varas iestādes vairākkārt kritizējušas Krieviju un citas valstis par nedemokrātiskām darbībām. Patlaban Latvijas valdība parādījusi savu patieso seju un politiskās cīņas „demokrātiskās paraugmetodes”. Mēs, Krievijā dzīvojošie Latvijas krievi, esam sašutuši par notikušo un uzskatām par savu pienākumu izplatīt šo informāciju visos Krievijas un Latvijas plašsaziņas līdzekļos, kā arī informēt abu valstu oficiālās iestādes un pilsoņus!

Krievu kultūras centra Maskavā direktors Andrejs Neronskis

Krievu kultūras centra Maskavā Komunikāciju departamenta vadītājs Viktors Jelkins


Написать комментарий