Lielbritānijas valdība nolēma turpināt ieviest taupības režīma programmu ekonomikā

foto ibtimes.co.uk
foto ibtimes.co.uk

Lielbritānijas valdība kārtējo reizi ir pārnesusi termiņu valsts taupības režīmam. Programma valstī darbosies līdz 2018.gadam, kaut gan agrāk tās darbošanās termiņi bija paredzēti līdz 2017.gadam, vēsta portāls rosbalt.ru

Lielbritānijas Finanšu ministrs Džordžs Osborns neizslēdz tādu iespēju, ka programmas darbība vēl varētu būt pagarināta, vēsta „Finmarket”.
Kā raksta The Guardian, Finanšu ministrs kopumā ir apstiprinājis to, ko ir gaidījuši uzņēmēji: Lielbritānijas rādītāji ir kritušies gandrīz visās jomās, tāpēc valdībai nav iespējas samazināt valsts budžeta deficītu šajā gadā.

Lielbritānijas IKP 2012.gada krities par 0.1%, nākamajā gadā prognozē Lielbritānijas IKP plaielinājumu par 1,2% un 2013.gadā – 2%.
Saskaņā ar dotajiem datiem Lielbritānijas IKP palielināsies 2014.gadā par 2%, 2015.gadā – 2,3%, 2016.gadā  - 2,7% un 2017.gadā par 2,8%.
Osborns arī atzīmēja to, ka valdība turpinās strādāt pēc viņu izvēlētām stratēģijām, tas palīdzēs uzlabot valsts ekonomiku. Pēc viņa domām, valsts iet pareizu ceļu un pašreizējās politikas maiņa izraisītu katastrofu.


Написать комментарий