Latgales Centrālajā bibliotēkā tika atklāta mākslinieces Silvas Linartes personālizstāde „Pārdomas”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Latgales Centrālā bibliotēka jau sen ļoti veiksmīgi sadarbojas ar māksliniekiem, dodot viņiem iespēju prezentēt savus darbus.

Ceturtdien, 6.decembrī, LCB abonementā notika mākslinieces Silvas Linartes personālizstādes „Pārdomas” atklāšana. Māksliniece ir pilsētā zināms cilvēks, savulaik viņa bija pilsētas galvenā māksliniece, vairākus gadus strādāja mākslas vidusskolā „Saules skola” kā pasniedzēja. Silva Linarte ir jubilejas zīmes „Daugavpilij – 725” autore, izstrādājusi Māla mākslas centra un Daugavpils novada logotipus, kā arī novada ģerboni un karogu. Linartes kundzei piešķirts „Goda daugavpilietes” tituls, nesen viņa tika atzīta par Daugavpils novada „Gada cilvēku”. Kā arī viņa ir divu dvīņu meitu un talantīgu mākslinieču māte – viena no tām ir Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skolas” direktore Ilona Linarte-Ruža, otrā – tekstila izstāžu rīkotāja Dace Pudāne.

Silvas Linartes dzīve nav bijusi viegla, bet, neskatoties ne uz ko, viņa ir saglabājusi optimistisku dzīves uztveri.

Izstādē piedāvāti  viņas 22 eļļas glezniecības tehnikā izpildīti darbi. Galvenokārt tā ir klusā daba un ainavas. Pēc Silvas Linartes vārdiem, gleznām raksturīgie pieklusinātie toņi tiek panākti ar smalkām krāsas kārtām. „Tas ļauj ne tikai radīt miglainu iespaidu, bet arī ietaupīt naudu – šajā gadījumā aiziet mazāk krāsas”, - joko māksliniece.

Jāatzīmē, ka māksliniece jau sen aktīvi piedalās dažādās izstādēs – no 1965.gada. Visintensīvāk viņa piedalījās izstādēs pēdējo divu gadu laikā, kad viņas gleznas varēja aplūkot ne tikai daugavpilieši, bet arī Ogres, Līvānu, Jūrmalas un Kokneses iedzīvotāji. Patlaban viņas darbus var aplūkot arī Naujenes bibliotēkā.

Neskatoties uz to, ka vairāki Linartes kundzes darbi atrodas privātkolekcijās Zviedrijā, Kanādā, Vācijā, ASV un Ķīnā, viņa ir pārliecināta, ka māksla ir patīkams hobijs, nevis iztikas līdzeklis.

Silva Linarte plāno vēl vienu personālizstādi, kas tiks atklāta Madonas muzejā nākamā gada jūlijā.

Izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 2013.gada 6.janvārim.



Написать комментарий