Deputāti apstiprināja lēmumu par M.Rotko mākslas centra izveidi: tika uzdots pārstrādāt štatu sarakstu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 6.decembrī, Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas un Finanšu komitejas deputāti apstiprināja lēmumu par Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes „Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs” izveidošanu. Tika apstiprināts arī iestādes direktors un ar dažiem nosacījumiem arī Centra nolikums un štatu saraksts.

Tika nolemts, ka Centru, kurš agrāk bija Kultūras pārvaldes pārziņā, vadīs Aleksejs Burunovs. Saskaņā ar štatu sarakstu iestādes darbu nodrošinās 42 štata vienības, sarakstā norādītie 30 amati, kuru vidū ir vadītāja vietnieks, izstāžu ekspozīciju kurators, mārketinga speciālists, noformētājs, mākslas vēsturnieks, 3 gidi, projektu vadītājs, rezidenču administrators, grāmatvedis, jurists, fondu glabātājs, 4 uzraugi, kā arī santehniķis, elektriķis, mikroautobusa vadītājs, 2 ģērbtuves darbinieki, 6 apkopēji un 2 sētnieki, 2 tehniskie darbinieki. Centra direktora darba alga sastādīs 800 latus mēnesī, izstāžu ekspozīciju kuratora un mārketinga speciālista darba algas – 690 latus, gidu – 450 latus, savukārt tehniskie darbinieki saņems nedaudz vairāk nekā 200 latus. A.Burunovs paskaidroja, ka vairākas štata vienības sāks strādāt nevis no 1.janvāra, bet no Centra atklāšanas brīža. Kopējais Centra darba algu fonds sastādīs 16 570 latus mēnesī.

Sakarā ar to, ka Centra uzturēšanai domātie līdzekļi tiks iedalīti no pašvaldības budžeta (valsts pagaidām iedalījusi tikai 45 tūkstošus latus), lēmuma pieņemšanas gaitā deputāti pievērsa uzmanību nevis štata vienību skaitam, bet darba algu apmēriem. Pirmais šo jautājumu aktualizēja Ivars Šķinčs, kurš piedāvāja pārskatīt darba algu apmērus. Šo priekšlikumu atbalstīja arī Ināra Ostrovska, kura paziņoja, ka Centra plānotās darba algas ir lielākas, nekā valsts lielāko muzeju darbinieku algas, nerunājot par Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju.

Rezultātā pēc ilgās diskusijas tika nolemts nodot šo jautājumu izskatīšanai Domes sēdē 13.decembrī ar nosacījumu, ka tiks pārstrādāts štatu saraksts un samazināti pašvaldības izdevumi saistībā ar Centra darbinieku darba algām. Deputāti nolēma, ka nākotnē darba algas varētu tikt palielinātas, ja Centra darbība būs veiksmīga un tiks saņemta peļņa par maksas pakalpojumu sniegšanu.


Написать комментарий