Dombrovskis: Latvijas ekonomika jau tāpat ir «pamatīgi eiroizēta»

foto publicserviceeurope.com
foto publicserviceeurope.com

Valdis Dombrovskis Briselē pauž cerību, ka eiro sevi vēl parādīs kā ES ekonomiskās atlabšanas noteicošo faktoru. Laikrakstam New Europe pievienošanos eiro viņš sauc par Latvijas pēdējos trīs gados veikto ekonomikas reformu tādiem kā «spāru svētkiem» (crowning achievement) un par savas valdības prioritāti.

Dombrovskis laikrakstam pauž pārliecību, ka eiro sevi vēl parādīs kā ES ekonomiskās atlabšanas noteicošo faktoru un ka par spīti dažiem traucēkļiem Latvija aizvien turpina virzīties uz vienotās valūtas ieviešanu 2014. gadā. «Negribam pieredzēt divu vai pat vairāku ātrumu Eiropu,» New Europe saka premjers, piemetinot, ka Latvija «kopā ar citām eirozonas valstīm gribētu piederēt Eiropas kodolam».

Latvija jau dažus mēnešus pilda visus eiro dalībvalstīm noteiktos konverģences kritērijus, kas principā neliedz mērķēt uz vienotās valūtas ieviešanu jau nākamajā Jaunajā gadā. Tāpat ir fakts, ka Latvijas ekonomika jau tā ir «pamatīgi eiroizēta», kā to formulē premjers.

Eiropas centriski labējo politiķu vidē par «taupības paraugzēnu» uzskatītais Dombrovskis laikrakstam uzsver, ka valdības īstenotās bargās strukturālās reformas ir bijušas par iemeslu ekonomikas pavērsienam uz izaugsmi un ka lata turpinoša piesaiste eiro kā alternatīva valūtas devalvācijai ir bijis viens no Latvijas ekonomikas atlabšanas stūrakmeņiem. Nākotnē, pēc Dombrovska teiktā, Latvijas ekonomika balstīsies uz eksportu.

Pēc premjera vārdiem, veiktās reformas Latvijā «ir mainījušas valsts pārvaldes domāšanu», kas varētu būt pats galvenais to sasniegums. Valdības plānos ir vēl papildus fiskālās disciplīnas plāni un strukturālas reformas, piebilst Dombrovskis.

06.12.2012 , 20:00

db.lv


Написать комментарий