Daugavpils pilsētas domes komitejas deputāti nokritizēja un neatbalstīja Sociālo lietu pārvaldes priekšlikumu

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Šodien, 6.decembrī, Daugavpils pilsētas domes Sociālo jautājumu komitejas deputāti atteicās apstiprināt Sociālās lietu pārvaldes iesniegto lēmuma projektu par atbalsta sniegšanu maznodrošinātām personām, minētās programmas ietvaros Daugavpilī darbotos zupas virtuve.

Komitejas priekšsēdētājs Viktors Butāns bija stingrs un piedāvāja deputātiem neapstiprināt slikti sagatavoto projekta lēmumu.

Motivējot savu ieteikumu, Viktors Butāns atzīmēja, ka tā saucamā zupas virtuve nav sociālā rehabilitācija, kuras ietvaros tika plānots realizēt projektu, bet sociālās palīdzības veids. Deputātu nepārliecināja paskaidrojumi, ka zupas virtuves ietvaros tiktu sniegti arī medicīniskie pakalpojumi un citas konsultācijas.

Nebija skaidrības arī ar programmas realizācijai nepieciešamo naudas summu 18 250 latu apmērā. Sociālo lietu pārvaldes vadītājas vietniece Benita Siliņa paskaidroja, ka summa tika aprēķināta, ņemot vērā paredzētās 100 porcijas, kas izmaksātu 0,50 santīmus. Tomēr deputāti atzīmēja, ka viņiem jāiepazīstas ar tāmi un programmas realizācijas detaļām. Deputātus interesēja arī jautājums par to, kas gatavos zupu. Atbilde uz jautājumu lika secināt, ka pagaidām programma nav atbalstāma.

V.Butāns bija neizpratnē, kāpēc Domes atbildīgie darbinieki saskaņoja šo jautājumu, jo, viņaprāt, lēmuma projekts bija sagatavots neprofesionāli, turklāt tas nebija pirmais šāds gadījums. Rezultātā deputāti noraidīja priekšlikumu.
 

 


Написать комментарий