Daugavpils pilsētas dome iedalīs 300 latus mēnesī, lai apmaksātu katra no 5 bērnu uzturēšanos SOS-bērnu ciematā

foto bauskasdzive.lv
foto bauskasdzive.lv

Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu par Sociālo lietu pārvaldes un biedrības „Latvijas bērnu SOS-bērnu ciematu asociācija”, kas rūpējas par bērniem, kuri palikuši bez vecāku aizbildniecības, noslēgtā līguma pagarināšanu. Tas nozīmē, ka arī nākamgad bez vecāku aizbildniecības palikušie 5 bērni no Daugavpils turpinās uzturēties ģimenei līdzīgā vidē.

Sociālo lietu pārvaldes vadītājas vietniece Benita Siliņa paskaidroja, ka no 2006.gada divi un no 2007.gada – trīs bērni no mūsu pašvaldības tika ievietoti organizācijas izveidotajā mājā Īscīlē (Bauskas novads), kur viņi tiek labi aprūpēti, par ko pārliecinās Sociālo lietu pārvaldes speciālisti, kuri apciemo bērnus.

Atbalstot lēmumu par līguma pagarināšanu, deputāti piekrita palielināt bērnu uzturēšanai SOS-ciematā paredzēto naudas summu, palielinot to no 180 līdz 300 latiem par katru bērnu. B.Siliņa atzīmēja, ka Bāriņtiesa atbalsta šo sabiedriskās organizācijas projektu, tāpēc speciālisti neiesaka izņemt bērnus no SOS-bērnu ciemata.

Sociālo lietu pārvaldes vadītājas vietniece paskaidroja, ka budžetā pietiek līdzekļu līguma pagarināšanai, bet bērnu uzturēšana pilsētas bērnunamā izmaksā vairāk.


Написать комментарий