Krievijas tūristi glābj Šveices tūrisma nozari

foto lonelyplanet.com
foto lonelyplanet.com

Tūristu skaits no Krievijas uz Šveici ar katru gadu paliek lielāks, atšķirībā no ES valstīm. Periodā no maija līdz oktobrim 2012.gadā tūristu skaits no Krievijas ir audzis par 12%.

Pozitīvus rādītājus ir rādījuši ne tikai tūristi no Krievijas, bet arī no Ķīnas (+25%), Japānas (+6,7%), un Amerikas (+2,6%).  Neskatoties uz šiem rādītājiem, tūrisma nozares situācija Šveicē ir bēdīga, jo vasaras sezonas laikā Šveicē tūristi kopumā pavadīja 19,3 naktis, tas ir uz 2,5% mazāk nekā gadu atpakaļ. Visneveiksmīgākais mēnesis Šveices tūrisma nozarei bija jūlijs, tad tūristu skaita kritums sastādīja 7,2%. Šo informāciju publicēja Travel.ru

Ievērojamu tūristu kritumu rādīja Eiropa (-8,1%). Vācijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Francijas pilsoņi pavadīja par 5-10%  mazāk laika Šveicē nekā šajā periodā 2011.gadā. Tūristu vēlme ir zudusi  apmeklēt  arī Šveices populārākās vietas: Graubindeni, Bernes Oberlandi, Tičīnu un Ženēvas ezeru reģionus. Popularitāte palielinājās tikai uz Cīrihes, Friburas pilsētām.

Saskaņā ar prognozēm apmeklētāju skaits samazināsies arī ziemas sezonā, neskatoties pat uz populārajiem  slēpošanas kūrortiem Šveicē. Tūristu plūsmas samazinājums sastāda 1%. Iemesls kāpēc samazinās tūristu plūsma ir Šveices franka augstais kurss. Sakarā ar to Eirozonas pilsoņiem atpūta Šveicē izmaksā dārgi.
Materiāli ņemti no Prian.ru


Написать комментарий