Naujenes Mūzikas un mākslas skola izstrādāja sadarbības līgumu ar kolēģiem no Braslavas

foto dnd.lv
foto dnd.lv

Šī gada 5.decembrī Naujenes Mūzikas un mākslas skolā notika tikšanās ar Braslavas mākslas skolas direktori Irīnu Beluss. Tikšanās laikā tika izstrādāts divu skolu sadarbības līguma projekts, kā arī notika atklātās mācību stundas akordeona spēlē, klavierspēlē, saksofona spēlē, pedagogu pieredzes un repertuāra apmaiņa.

Naujenes Mūzikas un mākslas skolas direktors Spodris Kačāns portālam Gorod.lv pastāstīja, ka viņi jau sen sadarbojas ar Braslavas mūzikas skolu, un minētais līgums tika izstrādāts divu skolu ilgas un veiksmīgas sadarbības rezultātā. Līgums paredz kolektīvu, pedagogu, nošu repertuāra apmaiņu, kā arī kopīgo pasākumu rīkošanu.

Viens no šāda veida pasākumiem būs Braslavas mūzikas skolas jubileja, kurā 2013.gada februārī piedalīsies arī Naujenes Mūzikas un mākslas skolas kolektīvs. Savukārt Braslavas mūzikas skolas audzēkņi 2013.gada aprīlī piedalīsies Naujenē rīkotajā konkursā.

Pēc S.Kačāna vārdiem, divu skolas sadarbības ietvaros plānoti vairāki pasākumi. Pašlaik tiek apspriesta iespēja izveidot kopīgo akordeonistu orķestri. S.Kačāna kungs atzīmēja, ka dažādās valstīs tiek izmantotas dažāds mācību metodes, tāpēc šī sadarbība ir ļoti svarīga gan skolu pedagogiem, gan audzēkņiem, jo tās ietvaros notiek profesionālo prasmju un informācijas apmaiņa, kā arī tiek attīstītas skolēnu saskarsmes prasmes.

Skolas direktors atzīmēja, ka Baltkrievija ir Naujenes Mūzikas un mākslas skolas labs partneris un draugs, piebilstot, ka nākamā gada martā akordeonistu orķestris Tatjanas Jukumas vadībā un pūtēju orķestris Jāņa Grīnberga vadībā dosies uz Vitebskas apgabalu, kur notiks liels konkurss ar 60 kolektīvu piedalīšanos.


Написать комментарий