PA jaunā valde izstrādās aģentūras darbības izbeigšanas plānu

foto dienas mediji
foto dienas mediji

Privatizācijas aģentūras (PA) jaunās valdes galvenais uzdevums būs izstrādāt aģentūras darbības izbeigšanas plānu ar domu iestādes darbu beigt 2014.gadā, otrdienas rītā intervijā Latvijas Radio pastāstīja PA valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Ansis Spridzāns.

Aktīvākais PA darbības laiks esot pagājis - pašlaik tā galvenokārt nodarbojas ar nekustamo īpašumu privatizāciju, bet ne ar lielo uzņēmumu privatizāciju, kā tas bija aģentūras aktīvā darba posmā.

PA darbības izbeigšanas plānu pēc sagatavošanas iesniegs vērtēšanai valdībā. Bāzes scenārijs paredzot iestādi likvidēt 2014.gadā. Šādā gadījumā gan PA nepaspēs izdarīt visu iecerēto. Tas būtu iespējams, ja aģentūra darbotos vismaz līdz 2016.gadam, atzina Spridzāns.

Spridzānu PA akcionāru sapulce otrdien plāno apstiprināt PA valdes priekšsēdētāja amatā, viņa kandidatūru šim darbam izvēlēja konkursā. Līdz ar viņu akcionāru sapulcē paredzēts apstiprināt arī valdes locekli Gunti Lauski.

PA ir dibināta 1994.gadā, tās pamata darbības veids ir valsts īpašuma objektu privatizācijas nodrošināšana, kā arī dzīvojamo māju privatizācijas pabeigšana, kas PA tika uzticēta pēc Būvniecības, enerģētikas un mājokļu aģentūras likvidācijas.

Jau ziņots, ka līdzšinējā PA valdes priekšsēdētāja Zalpētere septembra sākumā iesniedza atlūgumu. Šo soli viņa skaidroja ar neapmierinātību ar ekonomikas ministra Daniela Pavļuta (RP) biroju. Tas, pēc Zalpēteres teiktā, iejaucoties PA darbā, dodot norādes un uzdevumus, kuri nav loģiski un saprotami.

Pavļuts pilnībā norobežojās no Zalpēteres izteikumiem par viņas atlūguma iemesliem. Taču ministra preses sekretāre Daiga Grūbe norādīja uz PA vadības darbā atklātajām būtiskajām nepilnībām un arī to, ka Zalpēteres atlūgums iesniegts nākamajā dienā pēc tam, kad ministrs aicināja sasaukt PA akcionāru ārkārtas sapulci, lai lemtu par PA valdes locekļu skaita samazināšanu par pusi.


Написать комментарий