Ap tūkstoti daugavpiliešu paziņoja pašvaldībai, kas jāuzlabo pilsētas sabiedriskā transporta sistēmā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpils pilsētas pašvaldība saņēmusi 963 aizpildītās anketas aptaujas ietvaros, kuras mērķis bija noskaidrot iedzīvotāju viedokli par pilsētas sabiedriskā transporta pieejamību un efektivitātes paaugstināšanu. Pamatojoties uz iegūto informāciju, pašvaldība secināja, ka sabiedriskais transports pilsētai ir nepieciešams, kā arī nepieciešami to pakalpojumu kvalitātes uzlabošanas pasākumi.

Atbildot uz jautājumu, kas būtu uzlabojams pilsētas sabiedriskā transporta sistēmā, respondenti paziņoja sekojošo. 19% aptaujāto uzskata, ka jāuzlabo maršrutu shēmas un jāievieto tās publiskajās vietās. 19% respondentu uzskata, ka jāuzlabo autobusu tehniskais stāvolis (pieejamība invalīdiem un ratiņiem), 18% ir par braucamo biļešu veidu paplašināšanu (kopīgā braucamā biļete autobusam un tramvajam, braucamās biļetes nedēļai utt.) 16% respondentu uzskata, ka nepieciešams labiekārtot pieturas, 12% - uzlabot pasažieru apkalpošanas kvalitāti, 10% - parūpēties par tīrību autobusu salonos, 4% - ieviest GPS sistēmu.

Savukārt attiecībā uz tramvajiem 33% respondentu uzskata, ja jāuzlabo vagonu tehniskais stāvoklis, 16% ir par braucamo biļešu veidu paplašināšanu (kopīgā braucamā biļete autobusam un tramvajam, braucamās biļetes nedēļai utt.), 15% respondentu uzskata, ka nepieciešams labiekārtot pieturas, 12% domā, ka jāuzlabo maršrutu shēmas un jāievieto tās publiskajās vietās, 10% piedāvā uzlabot pasažieru apkalpošanas kvalitāti, 9% - parūpēties par tīrību salonos.

Pamatojoties uz iegūto informāciju, pašvaldība secinājusi, ka lielākā daļa respondentu ir apmierināta ar pasažieru apkalpošanas kvalitāti pilsētas sabiedriskajā transportā. Kā arī daudzu aptaujāto vēlme uzlabot tramvaju tehnisko stāvokli liek domāt par nepieciešamību attīstīt tramvaju parku un infrastruktūru.

Tomēr, neskatoties uz to, ka respondenti izteicās par modernizāciju, viņi nav ar mieru maksāt vairāk par uzlabotajiem pakalpojumiem. Aptaujas dati liecina, ka 81% respondentu nav ar mieru maksāt vairāk par sabiedriskā transporta pakalpojumiem, to gatavi darīt tikai 13%.

Atskaitē par aptaujas rezultātiem tiek atzīmēts, ka respondenti aktīvi izmantoja iespēju izteikt priekšlikumus par pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu. Priekšlikumu vidū bija ieteikumi pielāgot transportu bērniem un invalīdiem, nodrošināt labāku informācijas pieejamību par sabiedriskā transporta pakalpojumiem. Ar informāciju tiek domāti kustības saraksti, maršrutu shēmas katrā pieturā, internetā pieejama pilsētas transporta interaktīva karte. Daudzi piedāvāja Wi-Fi sistēmas ierīkošanu transporta salonos, braucamo biļešu daudzveidības paplašināšanu un to pārdošanas vietu skaita palielināšanu. Pašvaldībā atzīst, ka ierosinātie priekšlikumi nepieciešami arī tūrisma attīstībai pilsētā.

Pašvaldības rīkotā aptauja notika no 2012.gada 9.jūlija līdz 8.augustam. Aptaujā pārsvarā piedalījās sievietes (66%) vecumā no 26 līdz 55 gadiem (67%) ar augstāko izglītību (45%), kuras dzīvo Jaunbūvē, Jaunforštadtē, centrā un Ķīmijā. Anketas aizpildīšana aizņēma līdz 5 minūtēm.

Aptaujas rezultāti tiks izmantoti pilsētas sabiedriskā transporta attīstības koncepcijas izstrādē. Koncepcijas izstrādes termiņi pagaidām nav zināmi.


Написать комментарий