L.Jankovska dalījās savā M.Rotko mākslas centra attīstības redzējumā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kārtējā preses konferencē Daugavpils pilsētas domē savu viedokli par M.Rotko mākslas centra mārketinga attīstību izteica vicemērs Līvija Jankovska, kura ir atbildīgā par tūrisma attīstību Daugavpilī. Runājot par viņasprāt nepieciešamajām darbībām, kuras piesaistītu Centrā tūristus, L.Jankovska minēja pilsētas tūrisma jomas attīstības kopējo koncepciju, augsti kvalificētu speciālistu piesaistīšanu darbam Centrā un sadarbību ar brālības pilsētām.

Pēc vicemēra domām, Daugavpilī jārealizē pilsētas un tūrisma attīstības programma, kuras ietvaros par mūsu pilsētu un tās ievērojamākajām vietām tiktu informēti Latvijas iedzīvotāji, notiktu sadarbība ar ārzemju partneriem, tūrisma aģentūrām.

Runājot par M.Rotko mākslas centru, L.Jankovska uzskata, ka šajā gadījumā jānodrošina, lai Centrā strādātu augsti kvalificēti speciālisti, kuri kvalitatīvi veiktu savus darba pienākumus. „Manuprāt, nepieciešams super profesionālis, kurš veicinātu M.Rotko mākslas centra atpazīstamību visā pasaulē. Mums ir brends un patiess vēsturiskais notikums. Mums nav jāizdomā kaut kas jauns, bet jāizmanto mūsu rīcībā esošais”, - atzīmēja L.Jankovska.

Vicemērs paziņoja, ka, viņasprāt, intensīvāk jāizmanto brālības pilsētu resursi, kuri labprāt informētu savus iedzīvotājus par Daugavpili. Kā arī nepieciešams vienoties ar Daugavpils Sporta pārvaldi un Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldi, lai pieņemot dažādas delegācijas, pārvaldes iepazīstinātu tās arī ar M.Rotko mākslas centru.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar Centra attīstības stratēģiju 2013.-2017.gadam, vairāku pasākumu vidū paredzēti arī informatīvie pasākumi gan starptautiskajos, gan vietējos izdevumos – publikācijas presē, informācija televīzijā un radio, kā arī starptautiskajos interneta resursos. Reklāmas pasākumu ietvaros plānots izgatavot dažādus plakātus, rīkot preses konferences 4 reizes gadā, organizēt ekskursijas plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem un rīkot citus pasākumus, atkarībā no Domes, Kultūras un zinātnes ministrijas un potenciālo partneru priekšlikumiem.


Написать комментарий