'Napoli' komandai draud sankcijas pēc vārtsarga atzīšanās spēles rezultāta ietekmēšanā

foto wikis.swarthmore.edu
foto wikis.swarthmore.edu

Itālijas šobrīd trešā spēcīgākā kluba "Napoli" bijušais vārtsargs Mateo Džanello pirmdien atzinies spēles rezultāta ietekmēšanā, tādējādi komandai tagad draud sankcijas, par kurām lems Itālijas Futbola asociācija (FIGC).

FIGC Disciplinārās lietas sēdē pirmdien Džanelo atzina, ka 2010.gadā centies ietekmēt spēles pret "Sampdoria" iznākumu. Par to esot zinājuši arī aizsargi Džanluka Grava un Paolo Kanavaro, kuriem FIGC pieprasījusi deviņu mēnešu diskvalifikāciju. Savukārt "Napoli" komandai draud viena punkta atņemšana un naudas sods, bet par to vēl jālemj FIGC.

Tāpat FIGC disciplinārā komisija aicinājusi trīs gadu un trīs mēnešu diskvalifikāciju piespriest galvenajam vainīgajam Džanelo, kurš šobrīd ir brīvais aģents.

Aizdomīgajā spēlē 2010.gada sezonas noslēgumā "Sampdoria" ar 1:0 pieveica "Napoli", tādējādi garantējot sev dalību UEFA Čempionu līgā.

"Napoli" lieta ir tikai vēl viena skandālā, kura ietvaros Itālijā sodus saņēmuši jau vairākas personas un klubi. Augustā desmit mēnešu diskvalifikāciju, kas vēlāk tika samazināta līdz četriem mēnešiem, saņēma "Juventus" galvenais treneris Antoniko Konte, bet viņa bijušais klubs "Siena" saņēma sešu punktu sodu. Skandāla ietvaros vēl dažādus sodus saņēma vairāki Itālijas A un B sērijas, kā arī "Lega Pro" klubi un ar tiem saistītas personas.


Написать комментарий