Par Latvijas skanīgāko dziedošo ģimeni kļuvusi Tihovsku ģimene no Ludzas

foto diena.lv
foto diena.lv

Svētdien, 9.decembrī, tika noskaidroti LNT projekta „Dziedošās ģimenes” uzvarētāji. Pēc skatītāju un žūrijas balsojuma divpadsmit nedēļu ilgušajā projektā uzvarēja Tihovsku ģimene no Ludzas, ziņo Diena.lv. Projekta uzvarētāji tika atzīti par Latvijas skanīgāko ģimeni un ieguva galveno balvu – 5 000 eiro. Godpilno otro vietu ieguva Baumaņu ģimene no Aizkraukles, bet trešajā vietā ierindojās Pavlovsku ģimene no Rēzeknes.

Ziņu portāls vēsta, ka fināla raidījums bija emocionāls un aizkustinošs, jo dziedošās ģimenes bija īpaši gatavojušās, lai iepriecinātu skatītājus un paliktu ikviena atmiņā arī pēc projekta noslēguma. Finālā katra ģimene izpildīja divas dziesmas – vienu no esošā repertuāra, bet otru - vēl nedzirdētu dziesmu.

Pirmā uz skatuvi devās Baumaņu ģimene un izpildīja dziesmu „Dvēselīte” no filmas „Spēle”, kas, pēc žūrijas domām, bija drosmīga izvēle. Priekšnesums tika novērtēts ar maksimālo punktu skaitu (33 punktiem), tikpat punktu Baumaņu ģimene ieguva par otrās dziesmas „Pasaule, pasaulīt” izpildījumu. Ģimenes priekšnesums bija nosaukts par ļoti pārdomātu.

Otrās uzstājās Pavlovsku meitenes, kuras ar dziesmu „Kafijas krūze” uzrunāja skatītājus. Par tīro izpildījumu un priekšnesumu žūrija viņas novērtēja ar 32 punktiem. Otrajā reizē Pavlovskas izpildīja latgaliešu tautasdziesmu „Rudzu molu as nūgoju”, ko papildināja ar lustīgu deju,  par ko ieguva 32 punktus.

Trešā bija enerģiskā Tihovsku ģimene, kuras muzikālais, temperamentīgais un drosmīgais priekšnesums – dziesma „Skaista mana brāļa sēta” – izpelnījās 32 punktus. Arī otrajā reizē ģimene ieguva tādu pašu punktu skaitu par „Vilku dziesmas” izpildījumu. Žūrija Tihovskiem novēlēja turpināt iesākto, radīt pašiem savas dziesmas un nest savu ģimenes vārdu plašāk pasaulē.

Jāatzīmē, ka konkursā „Dziedošās ģimenes” piedalījās arī Bitenieku ģimene no Daugavpils novada (Kalupes), kura bija ieradusies, lai noskatītos projekta finālu.


Написать комментарий