Francijā skolotāju atlaida no darba tādēļ, ka tas lika rakstīt eseju par pašnāvību

foto time.com
foto time.com

Pēc Lenta.ru informācijas, Francijas dienvidaustrumu pilsētiņā Monmoro–Sen–Sibar Pautu – Šaranta reģionā uz laiku tika atlaists no darba skolotājs, kurš piedāvāja 13-14 gadu veciem skolēniem uzrakstīt eseju par pašnāvību. Par to vēsta televīzijas kanāla portāls France 24.

Pēc skolotāja uzdotā uzdevuma, skolēniem pirms esejas rakstīšanas vajadzēja iztēloties, ka tie ir pašnāvnieki un aprakstīt iemeslu kāpēc tie grib šķirties ar dzīvību. Uzdevumā bija teikts: „ Jums nesen palika 18 gadi. Jūs nolēmāt izdarīt pašnāvību un tas ir galīgais lēmums. Pirms nāves Jūs nolēmāt uzrakstīt vēstuli, kurā paskaidrojat pašnāvības iemeslu. Tekstā jāuzskaita savas dzīves notikumus, kuri kalpoja par iemeslu pašnāvības izdarīšanai.”

Incidents notika 2012.gadā 22.oktobrī, taču par to palika zināms tikai divus mēnešus vēlāk. Vietējā prese publicēja vēstules fragmentu, ko bija rakstījuši vecāki skolas administrācijai. Pēc vecāku sūdzībām ir uzsākta izmeklēšana, kuras mērķis ir izskaidrot skolotāja uzvedība un dotais uzdevums bija kļūda vai ļaunprātīga savu pilnvaru pārsniegšana un izmantošana.

Pēc vietējo masu līdzekļu informācijas skolotājam ir ap 30 gadiem. Kāda dzimuma ir skolotājs par to informācijas avotos nav minēts.


Написать комментарий