Daugavpils domes priekšsēdētāja apliecināja, ka optimizācijas rezultātā darbinieku skaita samazināšana galvenokārt skars administrāciju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpils pilsētas pašvaldībā tiek izvērtēta iespēja apvienot divus pilsētas uzņēmumus – Autobusu parku un Tramvaju uzņēmumu.

Šajā sakarā izveidotā komisija apkopoja šī gada augustā rīkotās aptaujas par pilsētas sabiedriskā transporta attīstību rezultātus un izvirzīja vairākas prioritātes, kuru vidū tika minēta arī Autobusu parka un Tramvaju uzņēmuma optimizācija.

Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova uzskata, ka tas ir iespējams, jo minētās ieceres īstenošana ļautu ietaupīt pašvaldības līdzekļus un optimizēt transporta jomu.
„Mēs esam tiesīgi deleģēt uzņēmumam pakalpojumu sniegšanu, tāpēc Autobusu parka un Tramvaju uzņēmuma darbinieki nav apdraudēti un nezaudēs darba vietas.

Sākotnējā analīze liecina, ka liela darbinieku skaita samazināšana nav gaidāma. Optimizācijas rezultātā varētu tikt samazināts administratīvais aparāts, jo, visiem strādājot saskaņoti un labi, tik liels administratīvo darbinieku skaits nav nepieciešams”, - uzskata pilsētas domes priekšsēdētāja.

Pēc Daugavpils pilsētas domes izpilddirektora Andreja Kursīša vārdiem, optimizācija varētu notikt 2013.gada otrajā pusē.


Написать комментарий