Daugavpils pilsētas domes deputāti paliks „neaizskaramie”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ministru Kabineta komiteja atbalstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža ierosinājumu samazināt reģionālo pašvaldību un Rīgas domes deputātu skaitu. Komiteja atbalstīja arī grozījumus par deputātu statusu.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova portālam Gorod.lv pastāstīja, ka minētie grozījumi neattiecas uz mūsu pilsētas pašvaldības deputātiem, jo šobrīd Domē strādā mazākais deputātu skaits. „Gribētos, lai deputātu darba kvalitāte būtu atbilstošajā līmenī, jo pēdējā laikā deputāta statuss ir nepopulārs”, - uzskata Domes priekšsēdētāja.

Ierosinātie grozījumi paredz, ka pašvaldībā deputāti ievēlami atkarībā no iedzīvotāju skaita: līdz 5 000 iedzīvotāju – 9 deputāti, no 5000 līdz 20 000 iedzīvotāju – 11 deputātu, līdz 50 000 iedzīvotāju – 13 deputātu, vairāk nekā 50 000 iedzīvotāju – 15 deputātu, savukārt Rīgas pilsētas domē – 35 deputāti pašreizējo 60 deputātu vietā.

Daugavpils novadā, kur dzīvo ap 26 tūkstošiem cilvēku, šobrīd darbojas 17 deputāti, bet Rēzeknē, kur iedzīvotāju skaits pārsniedz 34 500 cilvēku, strādā 13 deputāti.
Saskaņā ar likumu, lai minētie grozījumi būtu attiecināmi uz 2013.gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, tie jāpieņem Saeimā un tiem jābūt prezidenta pasludinātiem ne vēlāk par 1.martu.


Написать комментарий