Debates par ES budžetu noteiks agropolitikas attīstību ES un NVS gadā

foto 7daysindubai.com
foto 7daysindubai.com

Pēc rbk.ru ziņām, šīs debates būs par agropolitikas budžetu ES un notiks 2013.gada sākumā, šeit noteiks stratēģiju ES un NVS agrobiznesa attīstībai.

Fitch eksperti uzskata, ka ES agrārās politikas  reforma noteiks  budžeta attīstības plānu 2014.-2020.gadam. Tam būs liela nozīme ES fermeru konkurences noteikšanai ar citiem reģioniem.

Pašlaik  pasaules mērogā turēt konkurenci spēj tikai lielākās ES fermeru saimniecības un kompānijas, kuras darbojas attīstītākajos segmentos, ES tas ir graudkopības segments.

2015.gadā tiks atceltas kvotas uz cukuru, tāpēc tas palielina dažu sektoru uztraukumu attiecībā uz starptautisko tirgu un cenām.

Lauksaimniecības sektors ir zem liela riska, ja tiks mainītas kvotas, nodokļi un citi tirdzniecības ierobežojumi. „ Tas ir godīgi attiecībā uz Ukrainu, ņemot vērā potenciālo lauksaimniecības produkcijas deficītu. Politiķiem jāņem vērā, ka lielāko daļu cenas sastāda pārtikas produkti,” ziņo Fitch

Vienlaicīgi pēc aģentūras viedokļa, dažiem gaļas produkcijas ražotājiem ir lielas perspektīvas pieprasījuma ziņā gan valsts, gan starptautiskajā mērogā.  Šeit tiks atvērts ES tirgus, kur būs putnu gaļas produkcijas noiets pēc ES tarifiem.


Написать комментарий