Apstiprināts Zemgales vidusskolas izglītības kapacitātes stiprināšanas projekts

foto tractorsupplyworld.com
foto tractorsupplyworld.com

Projekta koordinatore Daina Kriviņa portālam Gorod.lv paziņoja, ka šī gada 3.decembrī Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros tika uzsākta projekta „Izglītības kapacitātes stiprināšana, izveidojot divpusēju sadarbības tīklu "Zemgale-Novka”” realizācija.

Projekta mērķis ir ilgtspējīgas attīstības un sadarbības tīkla izveide starp Zemgales vidusskolu (Latvija) un Novkas vispārizglītojošo vidusskolu (Baltkrievija), tostarp, pieredzes apmācību organizēšana par astronomiju un profesionālo sagatavošanu, izveidojot profesionālās sagatavošanas kabinetus un planetāriju saskaņā ar mūsdienu tehnoloģisko progresu.

D.Kriviņas kundze paziņoja, ka projekta ietvaros notiks 4 nometņu organizēšana (2 Latvijā, 2 Baltkrievijā) skolēniem un skolotājiem, kuru gaitā norisināsies pieredzes apmaiņas semināri, zinātniski-praktiskās konferences, astronomijas un profesionālās sagatavošanas semināri, astronomijas un profesionālās sagatavošanas meistarklases, kultūrizglītojošie pasākumi.

Kā arī Novkas skolai tiks iegādātas planetārija iekārtas un nepieciešamais inventārs un uzbūvēts astronomiskā teleskopa apskates laukums. Savukārt Zemgales skolai tiks iegādāts traktors ar piekabēm, kas nodrošinās materiāltehniskās bāzes uzlabošanu skolēniem, kuri iegūst profesionālo izglītību lauksaimniecībā. Projekta ietvaros Zemgales skolā tiks veikts remonts trijos profesionālās sagatavošanas kabinetos.

Projekta īstenošana jāveic līdz 2014.gada jūlijam.


Написать комментарий