Rīgā aug neapmierinātība par neiztīrītajām ielām; Daugavpilī problēmu ar sniega tīrīšanu nav

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Sakarā ar stipru snigšanu pēdējās dienās Daugavpils uzņēmuma „SpecATU” tīrīšanas brigādes strādā pastiprinātā režīmā, portālam Gorod.lv paziņoja uzņēmuma vadītājs Valērijs Golubevs, piebilstot, ka jebkura veida darbā ir savas nianses, bet pārmetumi no pilsētas vadības puses nav saņemti.

Jāatzīmē, ka vakar, 11.decembrī, Rīgas mērs Nils Ušakovs savā Facebook lapā uzrakstījis: „Izbraukāju pilsētu. Ja vien to var saukt par braukšanu. Pie sevis uzaicināju visus atbildīgos par sniega tīrīšanu/netīrīšanu”. Vēlāk dienas garumā plašsaziņas līdzekļos tika ziņots, ka galvaspilsētas atbildīgie dienesti tiek galā ar stihiju, un dienas beigās mērs sociālajā tīklā paziņoja, ka „pilsēta iztīrīta puslīdz ciešami”.

Daugavpils uzņēmuma, kas nodarbojas ar pilsētas tīrīšanas darbiem, vadītājs portālam Gorod.lv paziņoja, ka stipras snigšanas laikā pilsētas maģistrālēs un galvenajos ceļos strādā 6 transporta vienības, kuras novāc sniegu un apstrādā ceļa segumu ar maisījumu. Ar ietvju un celiņu tīrīšanu nodarbojas desmit traktori, kā arī strādā visi 75 sētnieki.
Sinoptiķu prognozes liecina, ka 12.decembrī stipra snigšana varētu mitēties, tomēr nedēļas beigās nokrišņu daudzums atkal palielināsies, tāpēc uzņēmums „SpecATU” turpinās strādāt pastiprinātā režīmā, pirmām kārtām novācot sniegu no pirmās kategorijas ceļiem, bet pēc snigšanas pārtraukšanas notīrīs arī otrās kategorijas ceļus, paziņoja V.Golubevs.

Jāatzīmē, ka sākot ar šodienu internetā mājas lapā sniegs.riga.lv reizi četrās stundās tiks aktualizēta informācija par tīrīšanas darbiem Rīgas ielās. Šīs idejas autori uzskata, ka tā būs atbilde uz paziņojumu „esmu izbraukājis visu pilsētu un neredzēju nevienu sniega tīrīšanas mašīnu”, kā arī ļaus kontrolēt sniega novākšanas kvalitāti. Ja firma-darbuzņēmējs norādīs adresi, kurā tiešām sniegs netika iztīrīts, galvaspilsētas iedzīvotāji var par to paziņot, uzrakstot e-pastu uz sniegs@riga.lv.


Написать комментарий