Žanna Kulakova: Pilnībā neesmu apmierināta ar Daugavpils pilsētas domes mājas lapu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Lielākā daļa iedzīvotāju sen labi orientējas lielajā informācijas plūsmā, kuru viņiem piedāvā plašsaziņas līdzekļi. Cilvēki zina, kur un kā meklēt viņiem nepieciešamo informāciju, ziņas par notikumiem pasaulē, valstī un pilsētā.

Varas iestādes arī novērtējušas informācijas publicēšanas ietekmi uz sabiedrību, tāpēc cenšas izmantot interneta priekšrocības, ar tā palīdzību informējot iedzīvotājus par savu darbu.

Piemēram, Latvijas Saeimas mājas lapa katru dienu informē lasītājus par notikušajām sēdēm, tajās apspriestiem jautājumiem, pieņemtiem lēmumiem, sniedz ziņas par tikšanām un vizītēm. Visi interesenti var redzēt tiešraides no Saeimas sēdēm, iepazīties ar deputātu uzstāšanos stenogrammām, likumdošanas aktiem, kas padara valsts likumdošanas orgāna darbu par atklātu un saprotamu.

Daudzi politiķi aktuālo informāciju regulāri publicē sociālajos tīklos, bet Latvijas ministriju preses dienesti aktīvi gatavo preses relīzes par iestāžu darbu.
Informācija par vietējo deputātu pieņemtajiem lēmumiem pieejama arī reģionālo pašvaldību mājas lapās. Piemēram, Ventspils pilsētas domes mājas lapā iedzīvotāju ērtībai dažas dienas pirms sēdes tiek publicēti lēmumu projekti.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova portālam Gorod.lv godīgi atzinās, ka nav visai apmierināta ar esošo Daugavpils pilsētas pašvaldības mājas lapu: „Nepatīk, kā tā izveidota. Šobrīd mums nav tehniski atbildīgās personas, kas atbildētu par mājas lapu. Tāpēc informācija tajā tiek ievietota stihiski un brīžiem to grūti uztvert.

Jāsaprot, ka šī Daugavpils pilsētas domes mājas lapa izveidota pilsētniekiem, taču daudzu atsauksmes liecina, ka viņiem sagādā grūtības nepieciešamās informācijas meklēšana, piemēram, pasākumu saraksta atrašana. Kas iedomāsies, ka tas atrodas sadaļā „Kalendārs”?

Pēc Domes priekšsēdētājas vārdiem, ar pašvaldības mājas lapu saistītas problēmas pastāv, tāpēc pēc situācijas rūpīgas analīzes pilsētas vadītāja apņēmusies sakārtot Domes mājas lapu, ieviešot tajā izmaiņas.


Написать комментарий