Premjers sola tuvākajā laikā uzrunāt iespējamos VK vadītājus; konkrētus vārdus nemin

foto dienas mediji
foto dienas mediji

Tuvākajā laikā tiks uzrunāti iespējamie Valsts kontroles (VK) vadītāja amata kandidāti, trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V), iespējamos kandidātus vārdā gan neminot.

Valdības vadītājs uzsvēra, ka kandidātiem galvenais būs profesionālā pieredze. Tāpat jauno VK vadītāju starp politiķiem un ierēdņiem nemeklēs.

"Jāorientējas uz nozares profesionāļiem, auditoriem un tamlīdzīgu nozaru pārstāvjiem," raidījumā sacīja Dombrovskis. Viņš arī atgādināja, ka apvienība "Vienotība" jau iepriekš esot uzsvērusi, ka profesionalitāte būs galvenais kritērija valsts galvenā kontroliera meklēšanā.

Arī koalīcijas pārstāvji piekrituši premjera partijas viedoklim par kritērijiem, tāpēc visdrīzākajā laikā sāksies iespējamo kandidātu uzrunāšana. Konkrētas personas, kuras varētu šim amatam uzrunāt, premjers gan neminēja.

Valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas otrais pilnvaru termiņš beidzas nākamā gada 21.janvārī. Šobrīd jau aktīvi notiek diskusijas par iespējamajiem kandidātiem uz šo amatu. Publiski izskanējuši trīs kandidāti - Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres Ilzes Pētersones- Godmanes kandidatūra, kā arī Valsts kancelejas vadītājas Elitas Dreimanes kandidatūra un Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Mārtiņš Krieviņš.


Написать комментарий