Rēzekne gatavojas svētkiem

foto kstp.com
foto kstp.com

Rēzeknē ir ienākusi ziema ar baltu sniegu, pilsēta pošas Ziemassvētku svinēšanai un Jaunā gada sagaidīšanai, pilsētas ielas izgaismo krāsainas laternas, bet galvenā egle Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā gaida brīdi, kad tās zaros iezaigosies krāsainas uguntiņas. Rēzekne gatavojas svētkiem, informē Rēzeknes pašvaldība.

Ziemassvētkiem un Jaunā gada sagaidīšanai veltītie pasākumi jau notiek pilsētas kultūras iestādēs – Kultūras namā, Latgales kultūrvēstures muzejā, bibliotēkās, Nacionālo biedrību kultūras namā un citur pilsētā. Tās ir izstādes, teātra izrādes, koncerti, daudzi un dažādi pasākumi bērniem.

Jau svētdien, 16. decembrī plkst. 14.00 Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā tiks iedegta Rēzeknes galvenā egle. Šinī svinīgajā un priecīgajā pasākumā piedalīsies postfolkloras grupa „Rikši”, deju studija „Dynamic Hit”, teātra-studijas „Joriks” jaunieši un daudzi citi. Protams, būs Ziemassvētku vecītis ar dāvanu maisu, kurš pasniegs dāvanas gan bibliotēkas čaklākajiem lasītājiem (šogad – simts cilvēku!), gan arī citiem pilsētas bērniem, kuri nolasīs Ziemassvētku vecītim dzejoļus un piedalīsies citās šīs dienas aktivitātēs. Īpašais viesis pasākumā būs Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, kurš kopā ar Ziemassvētku vecīti iededzinās svētku eglīti. Rēzeknieši aicināti izgatavot kādu eglītes rotājumu, kuru varēs iekarināt pilsētas galvenajā eglē. Pašizgatavotos rotājumus var atnest uz Rēzeknes Kultūras namu (līdz piektdienai ieskaitot), vai arī pirms pasākuma sākšanās atnest uz Kultūras un atpūtas parku, kur Zeimassvētku vecīša palīgi – Rūķi tos iekārs svētku eglē.

Jaungada sagaidīšanas pasākums Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā sāksies 31. decembrī plkst. 21.00. Šinī laikā Salatētis gaidīs lielus un mazus rēzekniešus pie svētku eglītes. Visi aicināti ierasties karnevāla maskās un kostīmos. Interesantākās maskas un kostīmi saņems balvas. Plkst. 23.00 visus svētku pasākuma dalībniekus un viesus priecēs romu mūzikas ansamblis „Dzheski Gloss” no Rīgas. Pēc tam – Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča apsveikums, svētku salūts un diskotēka līdz pat plkst. 2.00. Jācer, ka laiks būs labvēlīgs visu iecerēto pasākumu norisei.


Написать комментарий