Ziemassvētku iepirkšanās beidzās ar apšaudi

foto  Google Maps
foto Google Maps

Portlendas tirdzniecības centrā Clackamas Town Center restorāna pagalmiņā nezināmais vīrietis uzsāka apšaudi. Kā vēsta CNN, vīrietis bija ģērbies kamuflāžā, uz sejas bija balta maska, ar kliedzienu: „ Es esmu šāvējs!”, apšaudīja tirdzniecības centra apmeklētājus, divi gāja bojā un viens bija ievainots, vēsta portāls utro.ru.

Incidents notika otrdienas vakarā. Uz to brīdi tirdzniecības centrā atradās ap 10 tūkstošiem apmeklētāju. Viens no notikuma lieciniekiem Antonio Čarro  centās palīdzēt ievainotai sievietei: „ Viņa bija ievainota krūškurvja apvidū, man nebija iespējas viņu izglābt, jo  neviena cilvēka nebija blakus.”

Ja policijas darbinieki laicīgi neierastos tirdzniecības centrā, tad cietušo būtu daudz vairāk. Šāvējs atteicās kontaktēties ar policijas darbiniekiem un izmeklēšanas pasākuma interesēs personas vārds tiek turēts noslēpumā.

Nav zināmi arī citi notikuma apstākļi. Šāvējs izmantoja pusautomātisko šauteni un veica no 20-60 šāvieniem. Tirdzniecības centra apmeklētājus pārņēma panika un tie skrēja ārā no centra un lūdza palīdzību. Policija uzskata, ka šāvējs darbojās viens bez līdzdalībniekiem.

ASV līdzīga situācija notika augusta beigās. Noziedznieks veica apšaudi vienā no  Ņūdžersijas pilsētas tirdzniecības centrā, incidenta rezultātā gāja bojā divi cilvēki. Uzbrukuma laikā tirdzniecības centrs bija slēgts, jo tas sāk strādāt no 06.00. Kad noziedznieks iekļuva telpā, darbinieki izlika preces, tas arī bija ģērbies kamuflāžā , taču tā neglāba viņu no policijas darbinieku izšautajām lodēm. Vēlāk izrādījās, ka noziedznieks bija šī tirdzniecības centra darbinieks.


Написать комментарий