Nikas Safronovs iesniedza tiesā prasību pret Pussy Riot

foto glomu.ru
foto glomu.ru

Kā vēsta lenta.ru, gleznotājs Nikas Safronovs iesniedza prasību pret Pussy Riot videoklipu, kurš bija vērsts pret V.Putinu. Kā apgalvo N.Safronovs, šajā videoklipā tiek izmantoti viņa tēls, tā atsaucas „Interfaks”, balstoties uz gleznotāja advokāta S.Žorina sniegtās informācijas.

Advokāts ir sastādījis prasību, balstoties uz Krievijas Federācijas Civilkodeksa 152-1 panta (Pilsoņa tēla aizsardzība). S. Žorins teica: „ N.Safronovs nekad nav atbalstījis šīs grupas kustību. Nav arī saprotams ar kādu mērķi bija nofilmēts N.Safronovs un ievietots šajā videoklipā.”

Advokāts paredz, ka N. Safronovs vērsīsies Iekšlietu ministrijā, lai tie sniedz informāciju par videoklipa filmētāju un personu, kura ielika to sociālajos tīklos.
Videoklips bija ievietots youtube.com 2011.gada 30.novembrī tieši pirms parlamenta vēlēšanām 4.decembrī.

Videoklipa uzņemšanai Pussy Riot dalībnieces devās uz aizvērto pasākumu, kurā piedalījās Putina atbalstītāji, partijas „Vienotā Krievija” pārstāvji. Gleznotājs N. Safronovs, vairāku ordeņu saņēmējs, lika izvest pankgrupas dalībniekus.

2012.gadā 17.augustā trīs grupas dalībniecēm – Marijai Alehinai, Jekaterinai Samucevičai, Nadeždai Tolokoņikovai – tiesa piesprieda divus gadus brīvības atņemšanas, kvalificējot to kā huligānismu. Samucevičai sods bija aizvietots ar nosacītu brīvības atņemšanu.

Videoklipu atzina par ekstrēmisku un visas sūdzības, kuras sniedza apvainotie cilvēki bija noraidītas.

Kā pastāstīja Nikas Safronovs laikrakstam „Šoubiz”, viņš nezināja par Pussy Riot popularitāti, kā arī par videoklipa eksistēšanu.


Написать комментарий