Smakas dēļ Čīlē slēdz fermu ar pusmiljonu cūku

foto farming.lv
foto farming.lv

Čīles ziemeļos pēc iedzīvotāju protestiem uz nenoteiktu laiku ir slēgta liela cūku audzēšanas un pārstrādes ražotne. Vietējie iedzīvotāji bija neapmierināti ar spēcīgo smaku, kura izplatījās no kompleksa, vēsta BBC.

Pārtikas uzņēmuma “Agrosuper” pārstāvji paziņoja, ka stingrākas ekoloģiskās kontroles dēļ ražotne Freirinas pilsētā vairs nav ekonomiski izdevīga. “Pēdējais vides novērtējums būtiski ierobežo mūsu darbību, atstājot mūs ierobežotā ekonomiskā dzīvotspējā. Tas un nesenie notikumi, par kuriem mēs izsakām nožēlu, lika kompānijai pieņemt šo lēmumu,” BBC citē “Agrosuper” paziņojumu. Kompānija izteica nožēlu, ka objekta slēgšana nozīmē darbavietu zaudēšanu.

Freirinas iedzīvotāji mēnešiem ilgi pieprasīja slēgt vienu no valsts lielākajiem gaļas ražošanas kompleksiem spēcīgās smakas dēļ. Maijā iedzīvotāji bloķēja uzņēmuma ieeju, tāpēc pārtikas un ūdens trūkuma dēļ sāka mirt cūkas. Tad varas iestādes lika kompleksa darbību uz laiku pārtraukt un sešu mēnešu laikā aizvest 500 000 dzīvnieku.

Iedzīvotāji novembra sākumā norādīja, ka fermā joprojām ir 270 000 cūku. Tikmēr valdība izdeva jaunu rīkojumu, atļaujot uzņēmumam atsākt darbību. Tas izraisīja jaunas iedzīvotāju protesta akcijas, skaidro BBC.

Uzņēmuma lēmumu slēgt cūku audzētavu ar prieku uzņēma Freirinas iedzīvotāji. “Tas ir organizētās kopienas triumfs,” aģentūra AFP citē Freirinas mēru Cesaru Orellanu.


Написать комментарий