Aizliedz turpināt Liepājas 'Lielā dzintara' būvuzraudzības iepirkumu

foto liepaja.lv
foto liepaja.lv

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis turpināt Liepājas daudzfunkcionālā centra “Lielais dzintars” būvuzraudzības konkursu, jo par neatbilstošām atzītas vairākas nolikuma prasības konsultanta piesaistei.

Sūdzību par konkursa nolikumu IUB bija iesniegusi SIA „Jurēvičs un partneri", apstrīdot nolikuma prasību piesaistīt līguma izpildei projekta vadītāju ar projekta vadības zināšanām un pieredzi būvniecības projektos.

Kā portālu "Delfi" informēja Liepājas domē, IUB ir atzinis iesniegumu par pamatotu un aizliedzis Liepājas pilsētas pašvaldībai slēgt iepirkuma līgumu konkrētā konkursa rezultātā.

Tā kā 2012.gada 21.novembrī ir notikusi piedāvājumu atvēršana, konkursa nolikuma prasības grozīt nav iespējams un iepirkuma komisijai atklātais konkurss būs jāpārtrauc.

Iesniegumu izskatīšanas komisija savā lēmumā norāda, ka tās ieskatā šajā gadījumā nav apšaubāma nepieciešamība piesaistīt kvalificētu būvuzraugu grupas vadītāju, kā arī nav apšaubāma nepieciešamība līguma izpildē piesaistīt personu, kurai ir zināšanas projektu vadībā, tomēr nav konstatējams objektīvs pamatojums prasības par projektu vadītāja izglītību un profesionālo kvalifikāciju attiecināt uz speciālistu, kuram ir iegūta nepieciešamā pieredze būvniecības projektu vadībā un kuram, lai iegūtu pieredzi tik nozīmīga apjoma būvniecības projektu vadībā, jābūt ieguvušam profesiju attiecīgajā reglamentētajā sfērā.

Šā gada 21.novembrī notika piedāvājumu atvēršana Liepājas pilsētas pašvaldības organizētajā atklātajā konkursā "Būvuzraudzības pakalpojumi projektam "Liepājas daudzfunkcionālā centra "Lielais dzintars" izveide"". SIA "Būvkonsultants" šos pakalpojumus piedāvāja par 295 000 latiem, SIA " BaltLine Globe" piedāvātā līgumcena bija 190 325 lati, bet personu grupas SIA „Positor" un SIA „Fabrum" piedāvātā līgumcena bija 197 023 lati bez pievienotās vērtības nodokļa.


Написать комментарий