Aizdomās par finanšu noziegumiem aiztur Serbijas bagātāko cilvēku

foto morgueFile
foto morgueFile

Serbijas policija trešdien ir aizturējusi par valsts bagātāko cilvēku uzskatīto uzņēmēju Miroslavu Miškoviču, kura turība mērāma vairāk nekā divu miljardu dolāru vērtībā (1,07 miljardi latu), vēsta Serbijas mediji.

Līdz ar uzņēmēju uz 48 stundām ir aizturēts arī viņa dēls Marko un vēl astoņi cilvēki. Izmeklētāji uzskata, ka visi šie cilvēki ir saistīti ar Serbijas autoceļu uzņēmuma privatizācijas mahinācijām. Miškoviču, viņa dēlu un vēl vienu ietekmīgu biznesmeni tur aizdomās par 30 miljonu eiro iegūšanu (20,8 miljoni latu) nelikumīgos darījumos, atsaucoties uz Serbijas medijiem, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Oligarhs pirms tam jau divas reizes bija izsaukts uz pārrunām policijā, bet viņa dēls – vienu reizi. Serbijas mediji svētdien ziņoja, ka Miškoviča dēls ar privātu lidmašīnu gribējis izlidot no Belgradas uz Londonu, bet policija esot atņēmusi viņam pasi un nav ļāvusi pamest valsti, norāda aģentūra.

Miroslavam Miškovičam pieder viena no lielākajām Serbijas kompānijām "Delta Holding", kas apvieno lauksaimniecības un pārtikas rūpniecības uzņēmumus, nodarbojas ar apdrošināšanu un nekustamo īpašumu tirdzniecību, finanšu pakalpojumiem un mazumtirdzniecības veikalu tīkliem.


Написать комментарий