DU Studentu parlamenta priekšsēdētāja: Studentu parlamentā netiek saņemtas sūdzības par aukstumu universitātes auditorijās

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vairākkārt tika apspriests jautājums par to, ka Daugavpils universitātes auditorijās salst gan studenti, gan pasniedzēji. Portāla Gorod,lv rīkotās aptaujas rezultāti liecina, ka lielākā daļa respondentu (54%) uzskata, ka DU izveidojusies situācija nav normāla, 26% tajā vaino augstskolas vadību un pārliecināti, ka tā ir jāsoda, bet ir arī tie, kuri uzskata, ka Daugavpils universitātes studenti ir jauni un var paciest radušos situāciju (9% aptaujāto). Savukārt mēs nolēmām minēto jautājumu apspriest ar DU Studentu parlamenta priekšsēdētāju Gunitu Vanagu.

G.Vanaga studē mākslas menedžmentu un galvenokārt uzturas universitātes korpusā, kas atrodas Parādes ielā 1, viņa pastāstīja, ka universitātē notiek būvdarbi, kuru ietvaros tiks paaugstināta arī ēkas energoefektivitāte. Pēc viņas vārdiem, tas ir saprotami, ka būvdarbu laikā minētajā ēkā ir auksti un studentiem tas jāuztver ar sapratni.

Kad atgādinājām G.Vanagai, ka DU vecajā korpusā Vienības ielā 13, kur nekādi būvdarbi netiek veikti, augstskolas studenti un pasniedzēji salst, Studentu parlamenta priekšsēdētāja paziņoja, ka viņai nebija zināms par šādu problēmu, jo viņai neesot lekciju šajā korpusā. Viņasprāt, ja studenti, kuru lekcijas notiek ēkā Vienības ielā 13, saltu, viņi sūdzētos Studentu parlamentam. Bet šāda veida sūdzības netiek saņemtas, tātad, visdrīzāk, problēma nepastāv.


Написать комментарий