Valsts policija atgādina daugavpiliešiem, ka atstarotāju nenēsāšana ir sodāma rīcība

No decembra sākuma vērojamā stipra snigšana ne vienmēr sagādā tikai prieku, slideni ceļi un augstas kupenas veicina bīstamo situāciju veidošanos.

Valsts policijas dati liecina, ka notikušajos ceļu satiksmes negadījumos ne vienmēr vainīgi ir autotransporta līdzekļu vadītāji – bieži vien bīstamās situācijas uz ceļiem rada gājēji. CSN skaits pēdējo divu mēnešu laikā (no šī gada 1.oktobra līdz 5.decembrim) salīdzinājumā ar pagājušā gada tādu pašu posmu būtiski palielinājies.

Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes darbinieki atgādina, ka gājēji bieži vien paļaujas uz savu veiklību un atbilstoši nenovērtē laika apstākļus. Piemēram, aizmirst, ka uz apledojuša ceļa bremzēšanas ceļa garums palielinās dažās reizēs, snigšana būtiski pasliktina redzamību, bet atstarotāja trūkums padara cilvēku par neredzamu.

Neskatoties uz to, ka no 1.oktobra Latvijā gaismu atstarojošu elementu nēsāšana ir obligāta, daudzi ignorē šo prasību, tādējādi pakļaujot sevi briesmām. Tāpēc Valsts policija daugavpiliešiem un visiem Latvijas iedzīvotājiem atgādina par nepieciešamību tumšajā diennakts laikā nēsāt uz apģērba gaismu atstarojošus elementus.

Par gaismu atstarojošu elementu nenēsāšanu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz gājējiem sodu no 5 līdz 20 latiem. Jāatceras, ka šie noteikumi attiecas arī uz velosipēdu un mopēdu vadītājiem. 


Написать комментарий