Sniega sega Rēzeknē pieaugusi par astoņiem centimetriem; putenis nerimst

foto photo-dictionary.com
foto photo-dictionary.com

Aizvadītās diennakts laikā sniega sega Rēzeknē pieaugusi pat par astoņiem centimetriem, ceturtdienas rītā informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC), norādot – putenis nerimstas.

Sinoptiķu novērojumi liecina, ka visintensīvāk snidzis valsts austrumu rajonos, tur arī ir visbūtiskāk augusi sniega sega. Piemēram, Rēzeknē sniegs jau ir kļuvis astoņus centimetrus biezāks, bet Daugavpilī sniega sega pieaugusi piecus centimetrus. Par četriem centimetriem biezāka ir arī sniega sega Piedrujā un Pļaviņās.

Operatīvā informācija par sniega segas biezumu ceturtdienas rītā liecina – biezākais sniegs joprojām ir Alūksnē, kur sasnidzis 29 centimetrus biezs sniegs. Kolkā sniega segas biezums ir 23 centimetri, Rīgā – 19 centimetri, Liepājā – 17 centimetri, Skrīveros – 16 centimetri, Daugavpilī – 15 centimetri, Dobelē – 13 centimetri, bet Rucavā – 12 centimetri.

LVĢMC brīdina – ceturtdienas rītā Latvijas austrumos, bet dienā galvenokārt centrālajos un rietumu rajonos gaidāma stipra snigšana ar redzamības pasliktināšanos līdz 500, 1000 metriem. Puteņos arī Rīgā. Gaidāms, ka pa ceturtdienu sniega sega var augt par sešiem līdz pat 10 centimetriem.


Написать комментарий