Brīvdienās pūtīs stiprs vējš un putinās

foto therealrevo.com
foto therealrevo.com

Brīvdienās – 15. un 16. decembrī – laika apstākļi Latvijā būs vējaini, pakāpeniski, sākot no jūras piekrastes, Latviju šķērsos arī sniega mākoņi, tātad arī putinās, vēsta latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Visā Latvijā snigs un putinās svētdien, kad no jauna sniega segas biezums valsts rietumu un centrālajos rajonos palielināsies par 6-10 cm. Uz ceļiem veidosies arī sniega sanesumi. Gaisa temperatūra šajās dienās vēl būtiski nepazemināsies, naktīs termometra stabiņš noslīdēs līdz -1...-6 grādiem rietumos un -6...-12 grādiem austrumos, dienas laikā teritorijas lielākajā daļā pakāpsies par dažiem grādiem, tomēr atkusnis nav gaidāms.

Nākamās nedēļas sākumā vēl saglabāsies mākoņains laiks, arī snigs, tomēr nokrišņu daudzums jau būs neliels, mazināsies arī vēja ātrums. Savukārt spēkā pamazām pieņemsies sals, jo virs Latvijas no austrumiem pastiprināsies spēcīga anticiklona ietekme.

Nedēļas vidū sniega mākoņi pamazām pametīs Latvijas teritoriju, debesis skaidrosies un sals nakts stundās valsts austrumu rajonos sasniegs -15...-20 grādus, bet nedēļas otrajā pusē pat -25 grādus. Arī dienas laikā teritorijas lielākajā daļā pieturēsies sals zem -10 grādu atzīmes, galējos austrumu rajonos pat zem -15 grādu atzīmes.


Написать комментарий