Izmeklētāji: Krievijas lidmašīna Indonēzijā avarējusi pilota kļūdas dēļ

foto airliners.net
foto airliners.net

Krievijas pasažieru lidmašīna "Sukhoi Superjet", kura maijā demonstrācijas lidojuma laikā ietriecās kalnā Indonēzijā, avarējusi pilota kļūdas dēļ, secinājuši Indonēzijas izmeklētāji. Par to vēsta raidsabiedrība BBC.

Lidmašīnas reljefa apzināšanas un brīdināšanas sistēma (TAWS) vairākas reizes signalizēja, ka priekšā ir zeme, secinājusi Indonēzijas Nacionālā transporta drošības komiteja. Tomēr pilots nereaģēja uz brīdinājumiem un lidmašīna ietriecās neaktīvā vulkānā.

"No sadursmes varēja izvairīties, ja 24 sekunžu laikā kopš pirmā brīdinājuma veiktu nepieciešamās darbības," reportieriem pastāstīja komitejas vadītājs Tatags Kurniada. Pilots TAWS sistēmu esot izslēdzis, domājot, ka tai ir tehniskas problēmas.

Tāpat izmeklētāji uzsver, ka pilota uzmanību novērsusi saruna ar potenciālo klientu pilota kabīnē.

Jau vēstīts, ka Krievijas lidmašīna "Superjet - 100" maijā avarēja demonstrācijas lidojuma laikā Indonēzijā. Lidaparāts vulkāna nogāzē varētu būt ietriecies zemo mākoņu dēļ. Bojā gāja visi 45 cilvēki, kas atradās uz gaisa kuģa klāja.

Lidaparātā atradās astoņi Krievijas, viens ASV, viens Francijas, divi Itālijas un 33 Indonēzijas pilsoņi.

"Sukhoi Superjet 100" ir jauna pasažieru lidmašīna, kas uzbūvēta Krievijā, lai izvestu tās civilās aviācijas nozari no pēcpadomju krīzes. Vidusmēra "Sukhoi Superjet" ir paredzēts līdz 98 pasažieru pārvadāšanai un tieši konkurē ar līdzīgām lidmašīnām, kuras ražo Brazīlijas firma "Embraer" un Kanādas kompānija "Bombardier".


Написать комментарий